TEXHIBITION

Budapest, FUGA Budapesti Építészeti Központ, 2019. október 25. - november 11.
Negyedik alkalommal láthatják önálló kiállításként az érdeklődők a TEXHIBITION címmel megrendezett válogatást, amely magyar és külföldi textilművészek újdonságait mutatja be a nagyközönségnek a 25. születésnapját ünneplő Eventuell Galéria kiállítás- és rendezvénysorozatának részeként.
A kezdeményezést Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textiltervező indította 2015-ben azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet egy Magyarországon korábban vezető szerepet betöltő iparágra, tervezőire és a benne rejlő kreatív lehetőségekre, emellett elősegítse a gyártók és tervezők közötti párbeszédet, valamint hozzájáruljon a piaci alapú együttműködések létrejöttéhez is. 
 
A kiállításon az utóbbi négy év lakástextil-fejlesztéseiből rendezett válogatás látható, amelyben közel 30 textiltervező és több textilgyártó – a Csárda Tex Kft, a Csendes és Csendes Kft, a Lénárd Zászlókészítő Kft, a Meritum Kft. Aste Bútorszövet és Lakástextil, valamint a Rovitex Hungária Kft. – vett részt. A tárlat a különböző generációkhoz tartozó, eltérő stílust és tervezői attitűdöt képviselő alkotók legkülönfélébb technikákkal elkészített lakástextiljeiből nyújt ízelítőt. 
 
2019.10.28
|
(10 kép)


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.