Most megnézheted az Európai Parlament filmdíjának döntőseit

LUX Filmnapok
Budapest, Uránia, november 13 - 15.
Az Európai Parlament minden évben kiválasztja a három legjobbnak tartott európai filmet, és mielőtt eldőlne, melyiket választják az év legjobb filmjének, a nézők maguk is megtekinthetik őket a LUX Filmnapok keretében.
A filmeket összeköti, hogy az európai identitás sokrétű kérdéskörét boncolgatják, és fontos társadalmi jelenségeket mutatnak be érzékenyen. November 13. és 15. között három teljesen különböző stílusú és műfajú filmet nézhetnek meg ingyenesen az érdeklődők az Urániában.
 

 
A Cold Case Hammarskjöld egy oknyomozó dokumentumfilm a skandinávoktól, ami az 1961-ben elhunyt svéd ENSZ második főtitkár, Dag Hammarskjöld rejtélyes repülőgépbalesete ügyében kíván igazságot tenni, és eközben sokkal súlyosabb következtetésekre jut, mint amire bárki fel lehetett készülve.
 
A spanyolok A rendszer című filmje a rendszerszintű politikai korrupció mindennapi működését mutatja be nagy sikerrel egy lebukott, és a társait magával rántani kívánó politikus szemszögéből.
 
A macedón Isten létezik és Petrunijának hívják pedig egy igazán különleges szatíra, amiben az egyház és az állam összeérésének egészségtelenségét kritizálják nagyon okos eszközökkel egy meghurcolt lány izgalmas, és sokszor nagyon vicces történetén keresztül.
 
A filmekre jegyet vásárolni nem lehet, csak az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodájának Facebook-oldalán lehet nyerni egy rövid kvízjáték kitöltésével. A közönség idén is szavazhat a kedvencére a luxprize.eu oldalon.
 
2019.10.31
|


Film premierek

Tel-Avivban minden megtörténhet

belga-francia-izraeli-luxemburgi vígdráma, 100 perc, 2018

Seveled

magyar romantikus vígjáték, 95 perc, 2019

Sarkvidéki akció

amerikai-angol-dél-koreai-indiai-japán-kanadai-kínai animációs film, 90 perc, 2019

Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa

kanadai animációs film, 89 perc, 2018

Léghajósok

amerikai-angol kalandfilm, 100 perc, 2019

Élősködők

dél-koreai thriller, 132 perc, 2019

Akik már nem öregszenek meg

angol-új-zélandi dokumentumfilm, 99 perc, 2018
Játék
Menyhárt Jenő és ikonikus zenekara régi és új dalokkal hangol az ünnepekre.
Filmek a TV-ben
20:50
21:00
A préda
francia akciófilm, 2011
21:00
V mint vérbosszú
amerikai-német politikai thriller, 2005
21:00
Bérgyilkosok
amerikai akciófilm, 1995
21:00
Az energia
amerikai-angol-kanadai sci-fi, 2009
Ma este Cristina Branco a @momkult -ban. Portugál angyalhangú díva és fantasztikus zenészek veszik át a hatalmat a színpad felett. @cristinabrancoficial #cristinabranco #koncertajanlo #zeneajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.