Nyerj páros jegyet a LUX Filmnapokra, az Urániába!

Az Európai Parlament minden évben kiválasztja a három legjobbnak tartott európai filmet, és mielőtt eldőlne, melyiket választják az év legjobb filmjének, a nézők maguk is megtekinthetik őket a LUX Filmnapok keretében.
A filmeket összeköti, hogy az európai identitás sokrétű kérdéskörét boncolgatják, és fontos társadalmi jelenségeket mutatnak be érzékenyen. November 13. és 15. között három teljesen különböző stílusú és műfajú filmet nézhetnek meg az érdeklődők az Urániában.
 
A Cold Case Hammarskjöld egy oknyomozó dokumentumfilm a skandinávoktól, ami az 1961-ben elhunyt svéd ENSZ második főtitkár, Dag Hammarskjöld rejtélyes repülőgépbalesete ügyében kíván igazságot tenni, és eközben sokkal súlyosabb következtetésekre jut, mint amire bárki fel lehetett készülve.
 
A spanyolok A rendszer című filmje a rendszerszintű politikai korrupció mindennapi működését mutatja be nagy sikerrel egy lebukott, és a társait magával rántani kívánó politikus szemszögéből.
 
A macedón Isten létezik és Petrunijának hívják pedig egy igazán különleges szatíra, amiben az egyház és az állam összeérésének egészségtelenségét kritizálják nagyon okos eszközökkel egy meghurcolt lány izgalmas, és sokszor nagyon vicces történetén keresztül.
 
A filmekre jegyet vásárolni nem lehet, kizárólag nyeremény, illetve sorsolás útján szerezhetők. 
 
Helyszín: Uránia mozi
 
Időpont: november 13-15.
 
Ha szeretnél jegyet nyerni a Lux Filmnapokra, nincs más dolgod, mint válaszolni az alábbi kérdésre!
 
A határidő lejárt, már nem lehet tippelni!
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.