Nyerj páros jegyet a Nemzeti Múzeum Hommage à Széchényi programjára!

1802. november 25-én gróf Széchényi Ferenc engedélyért fordult I. Ferenc császárhoz, hogy tudományos gyűjteményét a nemzetnek ajándékozhassa. Az uralkodó hozzájárulását adta, így ezt a dátumot tekintjük a Magyar Nemzeti Múzeum alapítási évének.
A múzeum – az emblematikus dátumhoz illeszkedően – 2017-ben hagyományteremtő szándékkal indította el azt az ünnepélyes koncertsorozatot, amelynek idei hangversenyén Bach- és Haydn-művek hangoznak el. A háromnaposra bővült koncertsorozat művészeti vezetője Dubóczky Gergely karmester. 
 
A november 15-i nyitókoncerten az előző évben szólistaként fellépő régizenész, Anneke Boeke 2016-ban alapított Ensemble Cantilene barokk együttesével tér vissza, november 16-án a Kocsis Zoltán szellemi hagyatékát ápoló Budapesti Kamarazenei Műhely koncertjét Telemann szellemében hallhatják az érdeklődők, majd november 17-én, a sorozat zárókoncertjén a Budapest Sound Collective a Nemzeti Múzeum alapítójának korát idéző műsora zárja a háromnapos eseménysorozatot. Vezényel: Dubóczky Gergely, a zenekar alapítója. 
 
A hangversenyre váltott jeggyel 17 órától látogatható a Nemzeti Múzeum Magyarország történetét 1703-tól 1990-ig bemutató állandó kiállítása. A koncertek mellett tematikus tárlatvezetések is színesítik a programot, ahol a látogatók többek között megcsodálhatják a Nemzeti Múzeum egyik legféltettebb kincsét, a Liszt-hagyatékból származó, 1817-es Broadwood-zongorát.
 
Helyszín: Nemzeti Múzeum
 
Időpont: november 15-17.
 
Ha szeretnél jegyet nyerni a rendezvényre, nincs más dolgod, mint válaszolni az alábbi kérdésre!
 
A határidő lejárt, már nem lehet tippelni!
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.