Vetítések

A művészet templomai: Ermitázs – A művészet ereje

est.hu:
8/10
|
olvasói
(0)
Orosz nyelven írt művészeti enciklopédia – így foglalja össze az Ermitázs lényegét a jelenlegi igazgató. Történetének megismeréséhez a dokumentumfilm elhagyja az intézmény falait, hiszen az elválaszthatatlan Szentpétervár és tágabb értelemben Oroszország, illetve a Szovjetunió történelmével; hadvezérek, írók, költők és forradalmárok sorsa fonódott össze a városéval.
Az egykoron szkíta sírt díszítő szarvasbika ma az Ermitázs szimbóluma, ami mostanra egy egész múzeumkomplexumot jelöl rengeteg részleggel, 3 millió műtárggyal és kiterjedt külföldi kapcsolatokkal. Az alapító Romanovoktól a bolsevizmuson át napjainkig kísérjük figyelemmel a gyűjtemény gyarapodását, melyben a múzeum munkatársai, irodalom- és művészettörténészek, filmrendezők, régészek és idegenvezetőnk, Toni Servillo lesznek segítségünkre, de az elmúlt évszázadok nagy alakjait is megidézik egy-egy nemes gondolat erejéig.
Hujber
2019.12.06
|
Ermitage. Il potere dell'arte
olasz dokumentumfilm, 90 perc, 2019
A sorozat legújabb része átfogó képet nyújt a világ egyik legnagyobb és legismertebb múzeuma, az Ermitázs lenyűgöző épületegyütteséről, páratlanul gazdag gyűjteményéről, és a múzeumnak otthont adó Szentpétervár nevezetességeiről.
Rendező:

Michele Mally

Forgalmazza: Pannonia Entertainment Ltd.
Bemutató: 2019. december 12.

Vetítések


Linkek


Kapcsolódó cikkek

Ha tetszett, ezt is nézd meg:

(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.