Gyerekprogramok a héten

2019. december 5 - 11.
Eljött a hét, amit minden gyerek várt! Mikulás-programok és ünnepvárás ezerrel. Ének, mese, kézművesség, csokikóstolás, Télapó-divat, vonatozás... Csupa izgalmas dolog, amik biztosan nem okoznak csalódást a kicsiknek.
Bajor Gizi Színészmúzeum 
www.oszmi.hu 
december 6-án 15h: 
Nyiss kaput, Angyal! – Betlehemes játék 
 
Az előadást a hagyományos bábtáncoltató betlehemes játékok ihlették, szövegeit és dalait archaikus népi és templomi szövegekből állították össze a művészek. Az advent idejére időzített játék meghitt hangulatot teremtve elősegíti a várakozás időszakának ünnepélyessé tételét. Jegyár: 500 Ft.  
 

Barabás Villa 
www.barabasvilla.hu 
december 8-án 15h: 
villa.berek bábszínház: Lélekdajkáló – Elsuttogott történetek advent idején 
 
Volt egyszer egy család, akiknél néha a hétköznapok is döcögtek… De hogyan ünneplik a karácsonyt, hogy készülnek az ünnepekre? Az adventi várakozás egyik estéjén édesapa és édesanya megállítják az időt a nagy rohanásban, és elmesélik gyermeküknek saját karácsonyi történeteiket a szamárról, a háromkirályokról, Józsefről és a Kisjézust ringató Máriáról. Míg a betlehemi szereplők betöltik helyüket a jászol körül, édesapa és édesanya is utat talál saját karácsonyuk felé. Jegyár: 800-1200 Ft. 
 
december 8-án 16h: 
villa.berek műhely 
 
A gyerekek kísérőikkel közösen elkészíthetik kedvenc karácsonyi díszüket. Ragasztás, festés, díszítés ünnepi hangulatban, hogy közös élmény legyen az ünnepre készülődés. Jegyár: 500 Ft. Ajánlott korosztály: 4-8.  
 
Csokoládé Múzeum 
www.csokolade-muzeum.hu 
december 5-én 17h, 6-án 14.30: 
Mikulásünnepség a Csokoládé múzeumban 
 
A kétórás program során a nézelődés mellett meg is lehet kóstolni az egyes csokifajtákat, sőt a gyártásukat is kipróbálhatják a ház vendégei, ugyanis mindenki elkészítheti díszdobozba csomagolt ünnepi csokoládéját. Jegyár: 4490 Ft. 
 
Danubius Hotel Gellért 
www.gellertfesztival.com 
december 7–8. 10h: 
Adventi Mesehotel 
 
LEGO játszóház, Adventi Vasútmodell Kiállítás, Kalamajka a Kastélyban zenés előadás, kütyümentes ünnepváró sárkánykuckó és még számos érdekesség várja az érdeklődőket.
 

Eötvös10 KKSz 
www.eotvos10.hu 
december 10-én 16.30: 
CsaláDIA – Mesés diafilmdélutánok 
 
Hozd el kedvenc diafilmetdet és azt is felolvassuk! Belépés az Eötvös10 Kuckóba váltott jeggyel vagy bérlettel. Ajánlott korosztály: 2-5.
 
Gyermekvasút végállomás 
www.gyermekvasut.hu 
december 6–8.: 
Mikulásvonat a Gyermekvasúton 
 
Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.  
 
Klebelsberg Kultúrkúria 
www.kulturkuria.hu 
december 7-én 16h: 
Csiribiri Mikulásváró családi délután 
 
Suttog a fenyves – diafilmvetítés. A fehér krampusz története – a Galóca Bábtársulás előadása és kézműves játszóház várja az érdeklődőket. Jegyár: 1000 Ft.  
 

Marczibányi Téri MK 
www.marczi.hu 
december 8-án 11h: 
Rutkai Bori Banda – Helló Télapó koncert 
 
A koncert után Bori az új, 2020-as festményes kalendáriumát dedikálja. Jegyár: 2300 Ft. 
 
december 10-én 10h:
A kagylótündér – a Színes Falu Csoport előadása
 
A kínai mese alapján készült előadás a jószívű Kagylótündérről és a szegény halászról szól. Az előadáshoz kínai hagyományos hangszereken előadott zene kapcsolódik. Jegyár: 1200 Ft. Ajánlott korosztály: 0-4.  
 

Óbudai KK - 3K 
www.kulturkozpont.hu 
december 7-én 16h: 
Mikulás-napi alkotó délután 
 
Közös családi alkotás, kreatív Mikulás-dekorációk készítése várja a látogatókat. Regisztráció: +36-1/247-3604 számon lehet.  
 
Óbudai KK - Óbudai Kulturális Központ 
www.kulturkozpont.hu 
december 8-án 10h: 
Menjünk, menjünk Betlehembe! – A pécsi Bóbita Bábszínház előadása 
 
A bábszínház játékosai és muzsikusai is megidézik a kis Jézus születésének történetét meséléssel, vidám és magasztos énekekkel, bábtáncoltató betlehemezéssel. Jegyár: 1100-1600 Ft.  
 

Rákoskerti Művelődési Ház 
www.vigyazomh.hu  
december 8-án 10h: 
Mindenki Karácsonya 
 
Meseszínház, adventi kézműveskedés és Szulák Andrea koncert várja az érdeklődőket. A délelőtti és a délutáni program külön, előzetesen átvett, regisztrációs szelvénnyel látogatható, mely november 28-től december 4-ig igényelhető a művelődési házban telefonon vagy személyesen. Ingyenes!  
 

Ráth György-villa 
www.imm.hu 
december 7-én 10–16h: 
Családi alkotóműhely: Karácsonyi barkácsműhely 
 
A karácsonyi kézműves-foglalkozáson mindenki elkészítheti saját ünnepi dekorációját az asztalra és az ajtóra, de a karácsonyfára is készítünk egyedi, különleges díszeket. Mindezeken felül nem marad el a közkedvelt arcfestés sem! Jegyár: 4000 Ft/család.  
 
Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ 
www.bphkk.hu 
december 8-án 10–14h: 
Mikulásország a Stefánián!  
 
Télapó Divat Show: jelmezes divatbemutató, felvonulás, nyereményekkel. Produkciókkal is lehet készülni. A legjobb télapós, karácsonyos jelmezt, produkciót díjazni fogják.  
 
Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Skanzen 
www.skanzen.hu 
december 7–8. 9h: 
Adventi hétvégék a Skanzenben 
 
A műhelymunkákon egyedi, saját kezűleg elkészíthető ajándékok megalkotásához nyújtanak segítséget. Készíthetnek az érdeklődők madáretetőt, fürdőbombát, nemez nyakéket, de süthetnek ehető ajándékokat és hazavihetik saját készítésű szaloncukrukat. Legyen az egy étcsokis trüffel vagy marcipános fehér csoki.  
 

Szépművészeti Múzeum 
www.szepmuveszeti.hu 
december 5-én 10.30–11.30: 
Mama, nézd! 
 
Játékos tárlatvezetések azoknak a kismamáknak és kispapáknak, akik egyévesnél kisebb babájukkal is szeretnék élvezni a művészet nyújtotta örömöket. Jegyár: 2000 Ft.  
 
Várkert Bazár 
www.varkertbazar.hu 
december 7-én 11h: 
Kalandra fel! – Utazás az iparművészeti tárgyak világában 
 
Engedjük szabadjára fantáziánkat, és induljunk képzeletbeli utazásra a művészet világában. Az álombőröndbe olyan kiállított tárgyak kerülnek, amelyeket magunkkal vinnének a gyerekek a Kérdések-, Vidámság- és a Csoda-országba. A program fejleszti és inspirálja a gyerekek kommunikációs és vizuális készségét. A program regisztrációhoz kötött! Ajánlott korosztály: 10-14.  
 
december 8-án 11h: 
Advent a Várkert Bazárban 
 
Kézműves programok, workshopok, kortárs iparművészeti vásár, előadások, esti koncertek várják az érdeklődőket. Ingyenes!  
2019.12.04
|


Sonic, a sündisznó

amerikai-kanadai-japán kalandfilm, 99 perc, 2020

A vadon hívó szava

amerikai kalandfilm, 100 perc, 2020

Dolittle

amerikai családi film, 106 perc, 2020

Mancs őrjárat: Vigyázz, kész, mancs!

kanadai animációs film, 66 perc, 2019

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
További gyerekfilmek
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.