Kedvenc helyek

Heti ötös – Adventi különkiadás: Trash-karácsony, nagykarácsony

Akár szörnyülködhetnénk is rajta, de már-már természetesnek vesszük a karácsony és az ízlésficam tökéletesen harmonikus viszonyát. Mindezt azonban igyekszünk az alábbiakban korántsem unásig ismert példákkal demonstrálni.
Cheeky Girls: Have A Cheeky Christmas 
 
A korai 2000-es évek román popfelhozatala lecsillapította a revizionista felhangokat, mindenki érezte ugyanis: talán nem kéne kekeckedni egy olyan országgal, mely a pszichikai hadviselést hasonló mesterfokon űzi. A Cheeky Girls kapcsán joggal lehetett az a benyomásunk, hogy utoljára a Ragyogásban láttunk hasonlóan nyomasztó ikerpárt. Nos, a Cheeky Song után 15 évvel Gabriel és Monica égető szükségét érezte, hogy visszatérjen, és az idiotizmus tarka leplébe burkolja a karácsonyt. Mi pedig, hogy azonnali hatállyal belefojtsuk magunkat egy tál rumpuncsba. 
 

 
 
Boney M.: Mary’s Boy Child 
 
Vannak közmondások, melyeket még soha senki nem ejtett ki a száján, pl.: „hiányoztál, mint diszkógömb a betlehemi istállóból.” A Boney M. azonban mit sem törődve mindezzel, különös kegyetlenséggel rendezte át a bibliai helyszínt kelet-berlini éjszakai klubbá. Lelki szemeink előtt pedig megjelennek az afrofrizurás három királyok, amint Tibi bácsi pöttyöslabdazápora közepette imitálják Travoltát a Szombat esti lázból. 
 

 
 
Bros: Silent Night 
 
A 80-as évek rosszemlékű fiúcsapata két alapvető funkcióval bírt: hogy egy háromperces klipbe belesűrítse egy golden retriever falka éves nyáltermelését, valamint, hogy ezáltal porrá zúzza az ondolált hajú célközönség szívét. Ám 1987 karácsonyán annyira úrrá lett rajtuk az ünnepi áhítat, hogy hajukon az elterülő hidrogénmolekulák is nekiálltak bejglitésztát gyúrni. A végeredmény pedig egy akkora giccs lett, hogy háttérvászonként teríthették volna ki Mága Zoltán újévi hegedűkoncertjén. 
 

 
 
N’Sync: Merry Christmas, Happy Holydays 
 
Kozso Los Angeles-i prototípusát fejen találta egy hógömb, aki ennek hatására úgy megmámorosodott, hogy fogta a Picasso Branch 1.0-ás verzióját, és rájuk gumírozta Rudolf rénszarvas piros orrát. Bár ez csak egy lehetséges eredetmítosz az N’Sync karácsonyi merényletét illetően, azt holtbiztosra vehetjük, hogy Justin Timberlake számára mindez hasonlóan kedves mementó, mint a Gyilkos kobold című mozi Jennifer Aniston emlékezetében. 
 
 
 
David Hasselhoff: Stille Nacht 
 
Tudjuk, tudjuk, már megint A Hoff! De ezerszer inkább lépünk bele önként az önismétlés csapdájába, mint hogy elsodorjon bennünket a karácsonyi népharag. Barátok közt is kihagyhatatlan produkció, melynek hatására sörétes puskával sem tudjuk elkergetni a körénk szökellő Disney-őzikéket. És mi másra vágyhatnánk ezek után karácsonyi ajándékként, mint egy szuvenírboltos díszpárnára, pillecukorral vagy David mellszőrével kitömve.  
 

 
kirsch
2019.12.06
|


Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.