„A klasszikusokkal nem szarakodunk” - Jennifer Hudson

A korosztálya egyik legjobb énekesnője, és bár a pályája elején hatalmas robbant színésznőként a Dreamgirlsben, a színpadon többször látni őt, mint kamerák előtt. A Macskák kedvéért azonban visszatért, hogy ő énekelhesse el a musical legnagyobb slágerét, a Memoryt.

38 éves.

 

Első filmszerepéért a Dreamgirlsben rögtön Oscar-díjat kapott.

 

Háromszoros Grammy-díjas.

Kapcsolódó cikkek

Memory című slágert harmincötször kellett elénekelned a forgatás során. Nagyon kimerítő élmény volt? 
 
Érzelmileg mindenképp. Mindenki azt hajtogatta, hogy takarékoskodjam a hangszálaimmal, de hangilag teljesen rendben voltam, úgy bírtam a gyűrődést. Érzelmileg azonban rengeteget kiszívott belőlem ez a dal. Egy ponton annyira kimerült voltam, hogy el is aludtam a forgatási szünetben. Arra ébredtem, hogy a rendező, Tom Hooper ott áll felettem, és azt mondja „Memory”. (nevet) 
 
Ismerted a dalt korábbról? 
 
Szerintem mindenki ismeri. Amikor Tom megkeresett a szereppel, ismertem a híres musicalt, viszont a sztorival nem voltam tisztában. Ekkor hozta fel a Memoryt, amit cím alapján ugyan nem ismertem, de amikor lejátszotta, természetesen azonnal a fejemhez kaptam, hogy tényleg ismerem. Mindig szerettem ezt a dalt. Ez által tudtam kapcsolódni a filmhez. Mondtam is Tomnak, hogy ne aggódjon, mert amikor a Dreamgirlst forgattuk, akkor sem ismertem az igazi Effie-t, de erre nem is volt szükség, mert a dalain keresztül tudtam kapcsolódni hozzá.  
 
Tom Hooper mit mondott, mit vár tőled pontosan? 
 
Grizabella történetének pontos, őszinte visszaadását, ami azért nem olyan egyszerű, mert nem szerepel olyan sokat a filmben. Szóval abban a kevés percben a jelenlétének emlékezetesnek kell lennie. Ő egy rejtélyes figura, igazi, mély érzelmekkel. Tom pontosan elmagyarázta a szeme fölötti sebhely eredetét, azt, hogy milyen stílusban jár, ahogy azt is, miért ennyire érzelmes. Mindennek jelen kellett lennie egy dalnyi játékidőben. A nézőknek sok mindent kell megtudnia róla ennyi idő alatt. 
 
Szükséged volt ehhez a karakter háttértörténetére? 
 
Erre sok verzió született. Mind leültünk egy nagy kerekasztalhoz, és megbeszéltük, mit gondolunk a karakterünkről és a hátteréről. Így jött például az ötlet, hogy Grizabella és Macavity egyszer régen egy párt alkottak, és ezért van, hogy a többi macska azóta távol tartja magát tőle. Egyszer ő volt a körülrajongott, glamúros macska, de most a másik oldalon találta magát. Rengeteg történetünk született róla. 
 
Nehéz volt a dal érzelmi részében olyan hosszan bent tartanod magad úgy, hogy egy forgatáson nyilván sokszor megszakítottak, vagy megzavartak? 
 
Nagyrészt végig tudtam énekelni az egészet, ami jót tett az alakításomnak. Annak örültem csak igazán, hogy élőben énekelhettem a kamerák előtt, és nem utólag keverték alá a hangot. Nagy segítség volt, hogy közben láthattam körülöttem a többi macskát, és láthattam, hogy a dal milyen hatással van rájuk. Függetlenül attól, hányszor csináltam végig, mindig figyeltem arra, hogy minden előadásomban legyen valami izgalmas, amit használni tudnak. Minden egyes énekléskor próbáltam kicsit másképp csinálni. 
 
Mennyi idődbe került hozzászokni ahhoz, hogy egy zöld háttér előtt egy macskát játszol? 
 
A leghülyébben az úgynevezett macskaiskolában éreztem magam, ahol a macskák jellegzetes mozgását tanították meg nekünk. A forgatáson már sikerült elfelednem, hogy egy tapadós ruhában vagyok a zöld háttér előtt. Akkora már hozzászoktam a dologhoz. 
 
Annyi kiváló énekes adta már elő ezt a dalt. Hogy tudtad a sajátodévá tenni? 
 
Ez volt számomra is a legnagyobb kérdés. Mit kezdhetek én ezzel? Hagytam, hogy úrrá legyenek rajtam az érzelmeim, mert ha így éneklem el, akkor tudtam, hogy úgyis a sajátommá válik. Nem próbáltam meg vele kísérletezni. Ez egy nagyon ismert dal, nem lehet egy taktust csak úgy hozzátenni vagy elvenni belőle. A klasszikusokkal nem szarakodunk. Fontos, hogy ugyanolyannak, mégis újnak hasson.  
 
Macskásnak tartod magad? 
 
Bizony. Úgy nőttem fel, hogy voltak macskáim, a Macskák forgatása után pedig örökbe fogadtam kettőt, és Grizabellának és Macavitynek neveztem el őket. Van három kutyusom is, akik közül egyet Oscarnak, egyet pedig Grammynek hívnak. (nevet) A kutyusaim elég öregek, a cicák pedig még kölykök. Csodálatosan kijönnek egymással, nagyon aranyosak. 
 
Tulu/UIP-Duna Film
2019.12.23
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Szo
16
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.