Az első áruló

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (4)
Sokáig lehetetlennek tűnt, hogy a törvény valaha is utolérheti a szicíliai maffia embereit, azonban Tommaso Buscetta 1984-es tanúvallomása mindent megváltoztatott. A férfi a Cosa Nostra nevű bűnszervezet egyik elkötelezett tagjából vált árulóvá – vagy hőssé, attól függően, hogy kinek a szemszögéből nézzük.
A Cannes-i Filmfesztivál rendszeresen visszatérő rendezője, Marco Bellocchio ismét bekerült a versenyprogramba legutóbbi alkotásával, ami a történelmi jelentőségű tárgyalásokat és az azok középpontjában álló megosztó figura vívódásait mutatja meg, érzékletesen tárva elénk a maffia legsötétebb oldalát. Martin Scorsese Az írjéhez hasonlóan Az első áruló is kegyetlenül számol le a gengszterkultusszal; a hatalom és a pénz gyönyöre helyett a „szakmával” járó brutális leszámolásokra, a megalázó bukásokra és az örökös paranoiára helyezve a hangsúlyt.
viktoriacz
2020.07.02
|
Il traditore
brazil-francia-német-olasz gengszterfilm, 145 perc, 2019
Tommaso Buscetta hírhedt története, aki a szicíliai maffia első olyan tagja volt, aki köpni mert a hatóságoknak.
Forgalmazza: Mozinet
Bemutató: 2020. július 2.

Linkek


Ha tetszett, ezt is nézd meg:

(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.