Nyomorultak

est.hu:
9/10
|
olvasói
(0)
Az ismerős cím ellenére a franciák Oscar-jelölt filmje nem musical, és Victor Hugo klasszikus regényéhez is csak annyiban van köze, hogy ugyanabban a negyedben játszódik, ahol a szegénység még mindig jelen van, csak most már többnyire a leszakadó bevándorló családok tagjai között.
Itt köt ki egy vidéki zsaru, akinek a kemény utcai fronton kell helyt állnia, a film nagy része pedig az ő első napját mutatja be a gettóban a két enyhén korrupt kollégája társaságában, és ilyen téren a film lazán rokonítható a Kiképzéssel, de míg az a film főképp a krimi/thriller irányába mozdulva működött, a Nyomorultak sokkal inkább kiélezett társadalomkritika egy robbanásig feszült helyzetről, mint műfaji film, még ha kétségtelenül mutat is rokon jegyeket a Denzel Washington klasszikussal. A film ereje és nyersessége arcon csapja és elgondolkodtatja a nézőt, és ha a rendező visszavett volna a didaktikusságból, akkor most egy mesterművel állnánk szemben. Így csak egy nagyon jó filmmel.
Tulu
2020.03.06
|
Les Misérables
francia krimi, 102 perc, 2019
Egy vidéki rendőr Párizsba költözik, hogy egy antibűntény elleni csoporthoz csatlakozzon, és rá kell jönnie, hogy ebben a világban mindent a bandák közti feszültségek irányítanak.
Rendező:

Ladj Ly

Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2020. március 12.

Linkek


Ha tetszett, ezt is nézd meg:

(7 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:10
Az utolsó szamuráj
amerikai-japán-új-zélandi történelmi dráma, 2003
18:10
Lopott szavak
amerikai romantikus dráma, 2012
18:15
Fedezd fel Forrestert
amerikai film, 2000
18:20
V mint vérbosszú
amerikai-német politikai thriller, 2005
18:35
2 órára Párizstól
francia vígjáték, 2018
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.