A város emlékezete

Budapest, Stúdió K Színház, január 24., 25., 19:30
A Stúdió K Színház és a Rijekai Kulturális Központ előadásában egy lehetőségekben gazdag, kulturálisan pezsgő világ tárul elénk, amelynek élénk színeit a politikai ideológiák és a háborús események festik menthetetlenül feketére.
Közép-Kelet-Európa századfordulós multikulturalizmusa már-már legenda, és ezt a legendát igyekszik megidézni közös erővel a horvát és a magyar társulat. Teszik ezt igen sikeresen, Budapest és Rijeka történelmi múltja ugyanis olyan tablót vetít elénk, amelyről újra és újra kikacsintanak ránk az ismerős arcok, azaz a sorsfordító események nyertesei vagy éppen áldozatai. A közös múlt markánsan ironikus, sőt olykor groteszkbe hajló olvasata ugyanis elénk tárja az Amerikába vándorló magyarok álmokkal teleszőtt jövőképét, a tranzitzónák hányattatásait, az éjszakai élet tivornyáit, a prostítúció virágzó kultúráját – és még sorolhatnánk. Emberi történetekkel teleszőtt színes képeskönyv ez az előadás, amely finoman, de annál biztosabb kézzel mutat rá arra, hogy az elmúlt évszázad történelmi változásai milyen nyomot is hagytak szorongató jelenünkön.  
Dézsi Fruzsina
2020.01.17
|
(5 kép)


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.