Az év legünnepeltebb dokumentumfilmjeivel jön a BIDF

Budapest, Cinema City Aréna, január 27. - február 2.
Idén is a Cinema City Arénában lehet meglesni az év legjobb dokumentumfilmjeit a Budapest International Documentary Festival-on január 27. és február 2. között.
2020-ban immár hatodjára nézhetünk szuper doksikat a BIDF-et január 27. és február 2. között, így bátran mondhatjuk, hogy a dokumentumfilm-fesztivál már hagyománnyá vált a fővárosban. A szervezők idén is nagy merítést nyújtanak nekünk a műfaj elmúlt évének legjobbjaiból, és a több mint harminc versenyfilmet négy szekcióba (Harc a szabadságért, Harc az identitásodért, Harc a gyermekedért, Harc az álmaidért) gyűjtötték.
 
1490 forintos jegyáron (ami diák- és nyugdíjas kedvezménnyel, valamint bérlettel olcsósítható) nézhetünk meg például olyan fontos munkákat, mint a fesztivált nyitó Méz – királynő, ami azzal írta már most be magát a filmtörténetbe, hogy dokumentumfilmként először sikerült egyszerre Oscar-jelölést kapnia a legjobb idegen nyelvű film, valamint a legjobb dokumentumfilm kategóriákban, ami azért egy makedón filmtől nem kis teljesítmény. Láthatunk még filmeket a kínai egykepolitikáról (Egy család/egy gyerek országa, Huszonéves vénlányok), fiatal, nagy siker előtt álló lányok kihívásairól (Pillangó, Aurora, a tinisztár), bátor emberek bátor történeteiről (Aki a maffiát fotózta, K polgártárs…), politikai szabadságharcokról (Volt egy álmom, Bukjon minden!) és még annyi minden másról.
 
A versenyszekció mellett külön szekcióban láthatunk hazai doksikat, valamint a műfaj régi, fontos darabjai is levetítésre kerülnek.
 
A részletes programot keresd a Pesti Est BIDF Különszámában!
 
2020.01.21
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
22:45
A folyosó túloldalán
amerikai thriller, 2009
22:45
Rajzás
amerikai akcióthriller, 2007
22:50
Boa
amerikai akciófilm, 2002
23:15
Hogyan legyünk szinglik?
amerikai romantikus vígjáték, 2016
23:15
Mission Impossible
amerikai thriller, 1996
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.