Tess és én - Életem legfurcsább hete

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (3)
A tízéves Samuel egy hetet tölt a tengerparton a családjával. Mivel ő a legkisebb, állandóan az a kérdés foglalkoztatja, mit fog csinálni, ha a többiek már nem lesznek, de a magányra való felkészülését keresztülhúzza a tizenegy éves Tess felbukkanása.
Az apját kereső, különös lány olyan érzelmi hullámvasútra ülteti fel őt, amivel alaposan kizökkenti a komfortzónájából és felbolygatja a kiskamasz világról alkotott képét. A fiatal olvasókat megszólító, nálunk is megjelent, nagy sikerű regény filmes adaptációja a hollandok Oscar-nevezettje volt a többieknél sokkal könnyedebb hangnemet megütve, de legalább olyan fontos témát feldolgozva. A humoros és tanulságos családi mozi az élet nagy kérdéseit taglalja egy első szerelemnek is beillő barátságon keresztül, furcsán viselkedő felnőttekkel, aggódó szülőkkel és egy látszólag idegesítő, de különben kifejezetten jó fej báttyal kiegészülve.
Hujber
2020.03.06
|
My Extraordinary Summer with Tess
holland-német családi film, 82 perc, 2019
Sam és családja egy holland szigetre megy nyaralni, de a srác tesója az első nap lábát töri. Az eset azonban lehetőséget ad a srácnak, hogy megismerkedjen ott egy különleges lánnyal.
Forgalmazza: ADS Service
Bemutató: 2020. március 12.

Linkek


Ha tetszett, ezt is nézd meg:

(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.