Tavasszal mégis bemutatják a Vadászatot

Tizenkét ember ébred fel egy tisztáson. Nem ismerik egymást, fogalmuk sincs, hogy kerültek oda. Nem tudják, hogy kiválasztották őket. Részt kell venniük a vadászat nevű játékban, ahol az életük a tét, ők maguk pedig nem a puska jobbik oldalán foglalnak helyet.
Az élesebb memóriájúak biztosan emlékeznek rá, hogy a Vadászat eredetileg tavaly szeptemberi premier lett volna. A film már elkészült, volt plakátja, előzetese, aztán elkezdődtek az Amerikában sajnos már igencsak gyakori tömegmészárlások, és egyre többen tartották ízléstelennek, hogy ebben az időszakban a Universal stúdió pont egy olyan horrort küldjön mozikba, amikben emberekre passzióból vadásznak fegyveresek. A helyzetet maga Donald Trump is súlyosbította a Twitteren, aki a lövöldözéseket előszeretettel keni az erőszakos médiára, a filmekre és a videojátékokra, hogy fedezze a támogatóit, a fegyverlobbit. 
 
A film körüli hisztériában az is közrejátszott, hogy elterjedt: a produkció egy darabig Red State vs Blue State címen futott. A kék és a vörös államok Amerikában azokat az államokat jelölik, ahol nagyrészt mindig ugyanazok, a vörös államok esetében a Republikánusok, míg a kék államok esetében a Demokraták nyernek. A Vadászatról elterjedt, hogy a Republikánusok lesznek a történet rosszfiúi, ami rossz vért szült, és hiába tagadta a Universal stúdió, hogy valaha is ilyen munkacímmel dolgoztak volna, a botrányt már nem tudták csillapítani. 
 
Végül engedvén a nyomásnak a Universal tavaly nyár végén kivette a Vadászatot a premierjei közül, és akkor még nem lehetett tudni, hogy örökre elsüllyesztik a filmet, eladják egy streamingszolgáltatónak, netán mégis bemutatják a mozik egy későbbi időpontban. Később a stúdió marketingesei arra jutottak, hogy a film körüli hírverés volt akkora, hogy érdemes legyen egy mozibemutatóval próbálkozni. Ennek örömére Amerikában március, míg nálunk április közepén lehet majd megnézni a Vadászatot.  
 
(Magyarországi bemutató: április 16.) 
 
2020.02.17
|
(11 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Szo
4
18:10
Ne. Szállj. Ki!
német thriller, 2018
18:10
Vágyaim vonzásában
amerikai-kanadai romantikus filmdráma, 2019
18:15
Eperke - Határ a csillagos ég!
amerikai animációs film, 2009
18:20
A vasálarcos
francia akciófilm, 1998
18:30
Amerikai szépség
amerikai vígjáték, 1999
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.