Fajó János: A gép forog

Budapest, Ybl Budai Kreatív Ház, február 6. - március 8.
Fajó János (1937-2018), akit méltán neveznek Kassák Lajos szellemi örökösének, a magyar konstruktív geometrikus művészet egyik legfontosabb képviselője volt.
Alkotásait erős gondolatiság jellemzi, a szemlélődőt szinte lebilincselik, odavonzzák a tekintetet és határok nélküli, teoretikus időutazásra invitálnak. Egy olyan kalandra, amelyben megpróbáljuk megfejteni az egymásba futó és egymásra épülő formákat, ábrákat, jeleket. Az ismétléssel kialakuló kompozíciók, a vonalak, formák és elemek fokozatos elforgatásával létrejövő alkotások egy másik dimenzióba repítenek minket. A Fajó János: A gép forog című kiállítás különleges válogatást mutat be a képzőművész hagyatékából.
 
2020.02.17
|
(7 kép)


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.