Üveg-Tér-Kép

Szentendre, MANK Galéria (volt Régi Művésztelep Galéria), február 12. - március 4.
Fiatal üvegművészek innovatív alkotásaiból látható válogatás a szentendrei MANK Galériában. A tárlat központi témája a fények és rétegek megjelenítésének módja a különféle képzőművészeti ágakban.
Az Üveg-Tér-Kép című tárlat napjaink üvegművészetének aktualitásait, innovatív, technikai sokszínűségét és az alkotók friss látásmódját mutatja be. A kiállítás azonban nem elégszik meg csupán egy hagyományos körkép megalkotásával, hanem a festészet és az üvegművészet metszéspontjait, a különféle rétegződések és fényjelenségek kapcsolatát is vizsgálja az üvegalkotások és kortárs festmények párhuzamba állításával. Ez a kapcsolat leginkább az üveg- és festékrétegek technikai alkalmazásában, illetve a fény tárgyformáló jelenségében érhető tetten. A festék-, illetve az üvegrétegeken keresztül megjelenített fények ugyanis minden bemutatott tárgyban kiemelt fontossággal bírnak, a tünékeny jelenségek – melyek észrevételéhez sokat ad a kiállítótérbe természetes módon beáramló fény is – különleges látványt eredményeznek. 
 
Az üvegművészek közül 40 év alatti alkotók mutatkoznak be a kiállításon, a tárlat festőművészeit pedig műveik fénnyel való kapcsolata alapján hívták meg a szervezők.
 
2020.02.18
|
(7 kép)


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.