Gyerekprogramok a héten

február 20 - 26.
Farsangi szörnyszelídítés, fejlesztő gyurmázás, játékos bevezetés a népzenébe, énektanulás és vadászgörény-kiállítás is várja a héten a legkisebbeket, akik emellett megismerhetik Aladdin, Mátyás király és a furfangos juhász, Pettson és Findusz, valamint Kukac Kata történetét is.
AsiaCenter 
www.asiacenter.hu 
február 22-én 10–17h: 
III. VABE Vadászgörény Kiállítás és Szépségverseny 
 
Ajánlott korosztály: 2+. A gazdik színvonalas szépségversenyen mérettethetik meg kedvenceiket. Egyedi göris termékeket, felszereléseket is lehet vásárolni a rendezvényen. Jegyár: 350-700 Ft, családi jegy1500-1800 Ft.  
 
Budapesti Történeti Múzeum - Vármúzeum 
www.meseosveny.hu 
február 23-án 9.30, 10h, 10.45, 11.15: 
Meseösvény Bailavidrum 
 
Ajánlott korosztály: 4-10. Ezúttal Mátyás király és a furfangos juhász története elevenedik meg a középkori palota falai között.  
 
Duna Palota 
www.dunapalota.hu 
február 22-én 15h: 
Aladdin — a Noir Színház előadása 
 
Ajánlott korosztály: 5+. Aladdin, a jószívű utcagyerek a palotakertbe lopakodva megismerkedik a szultán lányával, Jázmin hercegnővel, akivel rögtön egymásba szeretnek. Ekkor még nem is sejti, hogy hamarosan még nagyobb szerencsében lesz része: Jafarnak, a gonosz mágusnak a mesterkedése árán a fiatal fiú olyan csodalámpa tulajdonosa lesz, mellyel eddigi élete örökre megváltozik. Jegyár: 2800-4500 Ft.  
 
Fonó Budai Zeneház 
www.fono.hu 
február 22-én 10h: 
II. Szászcsávási Magyar Nap 
 
Kezdő és haladó táncoktatás, énektanulás, néprajzi előadás, szászcsávási fényképkiállítás és gasztronómia, színpadi műsor és táncház várja az érdeklődőket. Jegyár: 1000 Ft.  
 
Füvészkert 
www.gyerekkertesz.hu 
február 22-én 10h, 11.15: 
Szamóca Kiskertész Klub: Növények álruhában 
 
Ajánlott korosztály: 3-10. Előzetes jelentkezés szükséges, online, vagy a szamocatanoda@gmail.com címen. Jegyár: 1800 Ft.  
 
Klebelsberg Kultúrkúria 
www.kulturkuria.hu
február 21-én 9h
Tádé-bérlet: Pettson és Findusz 
 
Pettson magányosan él egy aprócska faluban. Nincs se felesége, se gyereke, se kutyája, se… Napjai szürke egyhangúságban telnek, mígnem egy szép tavaszi reggelen szomszédasszonya egy kis kandúrral lepi meg. Pettson és a kis Findusz között nem mindennapi barátság alakul ki, ahogy arról a szomszédok szívesen fecsegnek egymás közt. Jegyár: 1200 Ft.  
 
Marczibányi Téri MK 
www.marczi.hu 
február 22-én 10.30: 
Motolla játszóház 
 
Ajánlott korosztály: 3-6. Kézműves délelőttre várják a kisgyerekes családokat, ahol az ebédig a kicsik és szüleik (Anya, Apa és Nagyi is) együtt alkothatnak. Jegyár: 600 Ft.  
 
Nemzeti Táncszínház 
www.nemzetitancszinhaz.hu 
február 23-án 10h: 
Kőketánc – moldvai és gyimesi gyermektáncház és kézműves foglalkozás 
 
Ajánlott korosztály: 1-7. A programban moldvai és gyimesi népzene és néptáncok, énekes népi játékok, népmesék, a legkisebbek számára ölbeli játékok. Az esztendő menetét mondókákkal, a népszokások megelevenítésével követjük. Jegyár: 600 Ft.  
 
Óbudai KK - Békásmegyeri KH 
www.kulturkozpont.hu 
február 21-én 16.30: 
Aprók tánca a Kolompos Együttessel 
 
Ajánlott korosztály: 2+. Bevezetés a magyar népzenébe és népi hagyományokba, sok játékkal, mondókával és énekkel. Jegyár: 1000 Ft, 2 éves kor alatt ingyenes.  
 
Óbudai KK - Óbudai Kulturális Központ 
www.kulturkozpont.hu 
február 23-án 10h: 
Kukac Kata kalandjai – Mesemusical a Turay Ida Színház előadásában 
 
Ajánlott korosztály: 2+. Kukac Kata pillangó szeretne lenni, így hát elindul kalandos útjára, az erdőbe. Elkísérik barátai is – a bolondos sáska, a cirkuszi mackó és a kék béka –, akik jóban-rosszban mellette maradnak. Közös erővel legyőzik félelmeiket és a veszélyeket, végül mindannyian megtalálják azt, amit annyira kerestek – a barátságot. Mindezt sok humorral, zenével, tánccal. Jegyár: 1200-1700 Ft, 2 év alatt ingyenes.  
 
Pesti Vigadó 
www.vigado.hu 
február 22–23. 16h: 
Mesternő és tanítványa – Családi előadás-sorozat 
 
Ajánlott korosztály: 3+. A különleges hangverseny egy híres énekművész-tanárt, a Liszt-díjas, Érdemes és Kiváló művész Kertesi Ingridet és kiemelkedő tehetségű fiatal tanítványát, Subedi Annát mutatja be. A két koloratúr szoprán énekesnő a koncert első részében csembalókísérettel barokk zenét ad elő, zongorakísérettel pedig klasszikus, romantikus és modern dalokat. Jegyár: 2100-2400 Ft.  
 
Petőfi Irodalmi Múzeum 
www.pim.hu 
február 23-án 10–12h: 
Integrált családi nap: Farsangi szörnyszelídítés és fiesta 
 
Ajánlott korosztály: 3+. Játszunk együtt, készítünk majd zsebszörnyet, hogy pompásan telhessenek a hideg évszak utolsó napjai. Ingyenes!  
 
Tücsöktanya 
www.kult13.hu 
február 20-án 10h, 10.40: 
Gyürmiző-gyurmizó 
 
Ajánlott korosztály: 1-2. A kisgyerek kézügyességét kezdetben a homokozás, gyurmázás fejleszti leginkább, a ceruzafogás már a következő lépés. Mindenféle tanulási folyamat különösen hatékony, ha egyszerre több érzékszerv is részt vesz benne. Dalocskák, mondókák gyurmázással, rajzolással egybekötve! Regisztrációhoz kötött program, regisztrálni a www.kult13.hu honlapon lehetséges leghamarabb a program kezdete előtt egy héttel! Belépő: játszóházi belépővel, XIII. Partner Kártyával ingyenes. 
 
február 23-án 10.30: 
Szegény ember gazdagsága – a Batyu Színház előadása 
 
Ajánlott korosztály: 4+. Igaz mese a vagyonról és a boldogságról. Az előadás felidézi a magyar mesekincs számos elemét: három kívánság, csoda kút, erdő szelleme, rest macska stb., melyek a nagyóvodások és kisiskolások örömére szolgál. Belépődíj: 800.-Ft/fő – XIII. Kerületi Kártyával a belépés díjtalan.
 
2020.02.19
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
21:20
Masha és a medve
I. évad, 10. rész: Móka a jégen
21:20
Pat a kutya
2017, I. évad, 42. rész: Náthás nyomozó
21:21
Monchhichi
I. évad, 6. rész
21:25
Ninjago: Az elemek viadala
2011, IX. évad, 92. rész: A Hit védelmében
21:26
Pat a kutya
2017, I. évad, 43. rész: Különleges szállítmány
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.