BODIES 2.0 – A bennünk rejlő univerzum

Budapest, Bálna, 2020. február 26. - május 31.
Mi van a bőrünk alatt? A BODIES 2.0 – A bennünk rejlő univerzum kiállítás célja, hogy részletesen bemutassa testünk felépítését, különböző szerepeit és egyediségének lenyűgöző nagyszerűségét.
Magyarországon 2008 és 2018 után 2020-ban egy új Bodies kiállítás nyílik a Bálna első emeletén mintegy 1500 m2-en, amely más megközelítésből más és más testeken keresztül mutatja meg nekünk mennyire bonyolult, de egyben tökéletesen megalkotott világ az emberi szervezet. A tárlat nem hiába kapta meg a 2.0. alcímet, mivel eddig nem látott új, egyedi, speciális, kivételes testek kerülnek bemutatásra. 
 
A BODIES 2.0 – A bennünk rejlő univerzum egy tudományos, oktató kiállítás, ami mintegy 200 preparált szervet és egész testet mutat be az érdeklődők számára, melyek mindegyike úgynevezett „plasztinációs” eljárással lett megőrizve az utókor számára. A kiállítás segítségével betekintést nyerünk a bőrünk alá, feltárva saját testünk felépítését és összetettségét. A Bodies 2.0 kiállítás valódi, egykor élő emberi testeket és szerveket mutat be, ezáltal a látogatók első kézből tekinthetik meg azt, ami általában csak doktorok és tudósok „kiváltsága”. 
 

 
Rengeteg titkot, fel nem tárt információt, adatot tudhatunk meg a testünkről – mindezt a mobilunkra ingyenesen letölthető több nyelvű audio guide applikáción keresztül, vagy a kiállítás területén dolgozó orvostanhallgatók segítségével – olyan érthető formában, hogy a hétköznapi ember is megértse azokat. Ezeken felül egy külön moziteremben vetített dokumentumfilm is segít abban, hogy bevezessen bennünket ebbe az eddig ismeretlen világba. 
 
2020.02.20
|
(10 kép)


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.