A mi Kodályunk

olvasói
(0)
Kodály Zoltán nem véletlenül tartozik a legnagyobb magyarok közé: zeneszerzőként, oktatóként és kutatóként is a huszadik század jelentős figurájává vált. A róla szóló dokumentumfilmben két fiatal zenész tiszteleg az öröksége előtt: Ránki Fülöp zongoraművész és Devich Gergely csellóművész, akik az 1910-es szerzői estjén elhangzó dalokból adnak koncertet.
Ennek apropóján fizikailag és szóban is bejárják Kodály életének meghatározó állomásait, az iskoláitól kezdve a gyűjtőútjainak helyszínéig. Mindeközben Kaszás Gergő színművész tolmácsolásában hallhatjuk Kodály írásait, illetve archív rádiós anyagok is megidézik a zseni személyét. Petrovics Eszter rendező a különböző dokumentumfilmes módszerek keverésével kívánja kiszakítani Kodályt a tankönyvek száraz lapjaiból, ezzel közelebb hozva őt a fiatal zenekedvelő generációhoz.
viktoriacz
2020.03.06
|
magyar zenés dokumentumfilm, 90 perc, 2019
A dokumentumfilm Kodály kevéssé ismert fiatalkorát dolgozza fel két kimagaslóan tehetséges fiatal muzsikus szemszögéből, egy 1910-es szerzői estet állítva középpontba.
Forgalmazza: Pannonia Entertainment Ltd.
Bemutató: 2020. március 12.
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.