Kedvenc helyek

A Sziget Fesztivál másodszorra is nemzetközi környezetvédelmi díjat nyert

A londoni Greener Festival Awards-on második alkalommal díjazták a legzöldebb fesztiválokat, idén a Sziget a „Zöldebb innovációk” kategóriában utasította maga mögé a nemzetközi versenytársait.
Tavaly a fenntartható táplálkozást népszerűsítő fesztiválblokkjukban olyan ételeket lehetett vásárolni, amelyek az előállítás során alacsony szén-monoxid-kibocsátásúak, ezáltal kímélik a környezetünket, az ételmaradékok, az evőeszközök és tányérok pedig még a helyszínen komposztálásra kerültek, amelyet helyben, az Óbudai-szigeten használtak fel.  
 
A Sziget Fesztivál a Föld Napján szeretné bemutatni a hosszú távú fenntarthatósági programját. 
 
2020.03.06
|


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.