Kötelék // Richter Sára varrott vásznai

Szentendre, MANK Galéria (volt Régi Művésztelep Galéria), március 11. - május 5.
Richter Sára felkavaró őszinteséggel ad betekintést élete és általában a női lét belső világába monumentális textilmunkájában. A nemcsak üzeneteikben, de látványukban is egyedülálló alkotások március 11-étől közel egy hónapon át tekinthetők meg a MANK Galériában.
Különleges látványú vásznai tűvel írt vallomások életről, kötődésekről, családról, női és férfi szerepekről, a korról, amelyben élünk, a változásról. Munkáit fiktív emberi sorsok bemutatása mellett személyes élmények szövik át, mint például a betegség és a mulandóság, melyet a vásznakra varrt, gyorsan romló szerves anyagok, kifakuló vagy elrothadó virágszirmok, falevelek, zöldségek, gyümölcsök jelképezenk, de a tönkretett természet és az emiatt elvesző életlehetőségből fakadó aggodalom is megjelenik az alkotásokon. A fonállal „rajzolt” és növényi festékkel színezett képekkel, hímzett vagy pecsételt szövegekkel és jelképes erejű tárgyakkal megjelenített gondolatok több mint ötven méter hosszú labirintus alkotva tárják fel a látogatók előtt a művész életét és a női lét belső világát, dilemmáit. 
 
A kiállítás április 5-ig tekinthető meg hétköznap 9 és 17, hétvégén 10 és 17 óra között. 
 
2020.03.11
|
(19 kép)


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.