Thomaz Farkas: A fény ritmusa

Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, március 3. - április 5.
Első átfogó magyarországi kiállításán láthatjuk Thomaz Farkas (1924-2011) munkáit, akit hazájában, Brazíliában a modern fotográfia és dokumentumfilm egyik legnagyszerűbb képviselőjeként tartanak számon.
A magyar származású Farkas egyedi művészeti örökséget hagyott hátra, különösen a brazil kultúra leképezésével és az őt korának fontos képviselővel összekapcsoló vizuális megközelítéssel. Egész élete során a másik felé való érzékeny és őszinte odafordulás jellemezte, olyan humanista életművet eredményezve ezzel, amelynek további jellemzője a kép esztétikai és formai minősége iránti különleges érdeklődés. Művei olyan fontos gyűjtemények részét képezik, mint a New York-i MoMA vagy a londoni Tate Modern. A Thomaz Farkas: A fény ritmusa című kiállítás a Budapest FotóFesztivál, a Budapesti Brazil Nagykövetség és a Capa Központ együttműködésében valósult meg.
 
2020.03.09
|
(3 kép)


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.