„A befejezetlen szó”

Budapest, Cervantes Intézet, március 2. - április 20.
García de Marinát prózai költőként ejti rabul a tárgyak szimbolizmusa, kondenzált és esszenciális módon társítja az alapból semmilyen kapcsolatot nem feltételező, különféle objektumokat.
Munkái az intuícióról, ötletekről, a szürrealizmusról, a tudatalatti világról és az álmokról mesélnek. „A befejezetlen szó” című kiállítás, amely a képzelet hatalmáról ad tanúbizonyságot, a vizuális és az írott nyelv közötti kapcsolatot kutatja. Fő célja, hogy párbeszéd jöjjön létre a nyelv szerkezetéről, a különböző nyelvekről, a kommunikációról, az identitásról, a kulturális gazdagságról és a nyelv használatának határairól. García de Marina munkái jelenleg a kanadai Gallery 133-ban, a brit NoonPowell Fine Art galériában, a német Flo Peters Galleryben, az ausztrál M Contemporaryben és a taiwani Bluerider Art Galleryben vannak kiállítva. 
 
2020.03.09
|
(8 kép)


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.