Állatos programok gyerekeknek

Összegyűjtöttük, hová lehet menni a gyerekkel, ha állatokat akar nézni vagy simogatni. Budapest környékén és messzebb is számos hely újra látogatható. Állati kalandra fel!
Bár a Budakeszi vadasparkban az állatbemutatók és a látványetetések még szünetelnek, és egyelőre csak a kecskéket lehet simogatni, azért érdemes odalátogatni, hiszen a Kalandpark és a Dínópark is nyitva van. Maszk ajánlott, kézfertőtlenítőt kihelyeztek.
További információ 
 
 
A Piczinke Póniudvarban a Normafánál nemcsak pónikkal, hanem alpakkával, malacokkal, lámával, nyuszikkal, bárányokkal és minikecskékkel is lehet találkozni. Táborokat is szerveznek!
További információ
 
 
Ha pedig nem akarod Pestet elhagyni, természetesen ott a Fővárosi Állatkert, ahol a karantén alatt rengeteg állat született vagy kelt ki, például flamingóéknál 19 fiókát találsz a hosszú, rózsaszín lábak tengerében.
További információ 
 
 
Ha távolabb merészkedtek, próbáljátok ki a Kaposvár melletti Katicatanyát, ahol a több mint 40 fajta háziállat mellett számos szórakozási lehetőséggel várják a családokat, van itt csúszda minden mennyiségben, mászófal, minibowling, játszóház, vízi park, labirintus és még sorolhatnánk.
További információ 
 
 
A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban egymillió literes édesvízű akváriumrendszerbe lehet bepillantani a víz alatt, és két cuki vidrapárral is kecsegtetnek. De van állatsimogató, valamint muflonok és aranysakálok is. 
További információ
 
 
A Nyíregyházi Állatparkba nemrég mexikói viperagyík érkezett, de nemcsak miatta, hanem a rendkívül különleges állatgyűjtemény miatt is érdemes a parkba látogatni. 
További információ
 
 
A Veszprémi Állatkertben az állatok mellett a Dínópark és a híres Afrika szavanna játszótér is várja a gyerekeket, meg persze a februárban született kis orrszarvú is. 
További információ
 
 
A Velencei-tó mellett található a Pákozd–Sukorói Arborétum és Vadaspark, ahol muflonokat, vaddisznókat, ausztráliai emukat, szarvasokat láthatunk, a madárröpdékben fácánok, pávák, szarkák, vadpulykák figyelhetők meg, de a kalandjátszótér és az erdészeti tanösvény is tartalmas kikapcsolódást nyújthat. 
További információ
 
2020.06.30
|
(8 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.