Gyerekek, hallassátok hangotokat a bolygóért!

Július 1-én indult az Earth Speakr, amely arra invitálja az Európában élő gyermekeket, hogy a bolygónk jövőjéért felszólalva együtt alkossanak meg egy műalkotást.
Az Olafur Eliasson dán-izlandi művész által megálmodott Earth Speakr kezdeményezés elősegíti az európai emberek közötti gondolkodást, rámutatva az éghajlatváltozás veszélyeire és bolygónk jövőjére. A teljesen ingyenes Earth Speakr egy interaktív weboldalt, ingyenes alkalmazást, prezentációkat és sok mást is magában foglal.
 
„Az Earth Speakr alkotás arra kéri a gyermekeket, hogy emeljék fel hangjukat az éghajlatváltozás ellen, akár aggodalomnak, akár reménynek hangot adva. Az alkalmazáson keresztül a közvetlen környezetükben bármivel kifejezhetik magukat. A mű összehozza hangjukat és támogatja mondanivalójukat. Nekünk – felnőtteknek, döntéshozóknak és politikusoknak – pedig meg kell hallgatnunk a gyerekek kreatív üzeneteit és komolyan is kell vennünk ezeket” – mondta Olafur Eliasson.  
 

 
2020. július 1-jétől a gyerekek üzenetei megjelennek majd az Earth Speakr virtuális térképén, a Loud Speakr gyűjtemények pedig az AR segítségével lesznek megtekinthetők az EU egész területén. A csatlakozáshoz le kell tölteni az Earth Speakr alkalmazást a Google Playből vagy az App Store-ból, felkeresni a www.earthspeakr.art weboldalt és csatlakozni a közösségi médiában a @earthspeakr beszélgetéshez.  
 
Hogyan működik?
 
A következő 6 hónap során bárki letöltheti az Earth Speakr alkalmazást és animációkat készíthet környezetéről egy játékos, interaktív technológia segítségével. A projektben a választójogi korhatár alatti gyermekek és fiatalok vehetnek részt úgy, hogy a hangjukat adják valaminek – fának, banánhéjnak, égnek vagy utcának –, ezzel szót emelve közvetlen környezetük és a bolygó megvédése érdekében. Kreatív üzeneteik a  www.earthspeakr.art oldalon kerülnek megosztásra, amelyet a kiterjesztett valóság (AR) segítségével az alkalmazásban is megnézhetnek. 
 
A gyerekeknek Earth Speakr üzeneteket kell készíteni és lehetőség szerint, minél több barátot, ismerőst meghívni a projektbe. Ezeket az üzeneteket a felnőttek, a döntéshozók, a változásokért felelős személyek és a globális vezetők megnézik, és üzenetcsoportokat – úgynevezett Loud Speakrek gyűjteményeket – alkotva megoszthatják másokkal is. Eliasson abban bízik, hogy a politikusok nem csupán elolvassák a gyerekek üzeneteit, hanem az általuk fontosnak vélt témákat napirendre is tűzik. A weboldalon elérhető eszközkészletek segítségével különféle érdekes programokat szervezhetnek, cél, hogy beépítsék az Earth Speakr-t a programjaik közé és szakítsanak egy kis időt az alkotásban való részvételre.  
 
 
2020.07.02
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.