Audiovizuális kampánnyal ünnepli Moholy-Nagy László születésének 125. évfordulóját a MOME

Az évforduló alkalmából a művész nevét viselő Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) rendhagyó audiovizuális kampányt készített, amelyet július 20-án, Moholy-Nagy László születésnapján mutattak be a hazai médiaszolgáltatók, online médiumok, valamint a külföldi magyar intézetek.
125 évvel ezelőtt született Moholy-Nagy László, a nagy szellemi és technikai újító, akinek képzőművész munkásságát a világ számos országában jól ismerik, művei az aukciókon rekordáron forognak, az alkotásaiból összeállított kiállítások London, New York, Chicago és Los Angeles legnagyobb múzeumaiban hatalmas látogatóközönséget vonzottak az elmúlt években. A világban egyvalamit tudnak kevesen a 20. század eme meghatározó kísérletező, innovatív alkotójáról, mégpedig azt, hogy magyar volt. 
 

 
A MOME ebből az alkalomból A jövő fénye címmel készített kampányt: a Moholy-Nagy 125 riportfilmmel, a Moholymotion című 125 másodperces animációval, több tucat interjúval és videóüzenettel, valamit az ezeket összefogó interaktív honlappal tisztelegnek Moholy-Nagy eszméinek időtlen érvényessége előtt. 
 
A megemlékezés-sorozat nyitánya az Uránia Nemzeti Filmszínházba július 16-ára meghirdetett filmbemutató lesz, ahol a MOME által készített tartalmak mellett a The New Bauhaus című, Moholy-Nagy Lászlóról szóló amerikai dokumentumfilm magyarországi premierjére is sor kerül. 
 
A július 20-i online megemlékezést ősszel további események követik a MOME tavaly szeptemberben átadott campusán, melyről az érdeklődők az aznap élesedő https://moholy-nagy.mome.hu/ oldalon találhatnak további információkat. 
2020.07.14
|


Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.