7. Vertigo Filmhét!

Idén is lesz Vertigo Filmhét július 22-29. között. Egy teljes héten át naponta három – szombaton és vasárnap négy-négy – művész és sikerfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából.
A programban 24 alkotás szerepel, melyek közül négy az országos premier előtt látható majd. A 7. Vertigo Filmhéten az angol, a skandináv, a német, a francia és az amerikai független filmek kedvelői találnak igazi csemegéket, de a thillerek és a magyar filmek szerelmesei sem maradnak hoppon.
 

 
Premier előtt érkezik az Arany Pálma-díjas Hirokazu Koreeda francia családi drámája, Az igazság; ami Catherine Deneuve, az Oscar-díjas Juliette Binoche és az Oscar-jelölt Ethan Hawke főszereplésével készült, és egy anya és a lánya újbóli egymásra találásáról szól. Premier előtt látható a filmhéten a megtörtént eseményeket feldolgozó dán dráma, a Daniel, a kultikus A tetovált lány rendezőjétől; a francia animációs film, A herceg utazása; és a többszörös díjnyertes francia családi dráma, az Eva Green és Matt Dillon főszereplésével készült Ígérem, hogy visszatérek
 
 
A fővárosi Puskin mozi mellett öt vidéki helyszínen is lesz Vertigo Filmhét: a pécsi Apolló mozi, a miskolci Művészetek Háza, a szegedi Belvárosi Mozi, a szombathelyi Agora Savaria Filmszínház, és a szolnoki TISZApART mozi egyéni programmal és jegyárakkal várja a filmkedvelőket. 
2020.07.17
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.