A Broadway helyett a Netflixen debütál a Diana-musical

Mivel a Broadway idén már nem nyit ki, a Diana hercegnő életéről szóló musicalt 2021. május 25-én mutatják be a színpadon. A Netflix viszont még a bemutató előtt műsorra tűzi az üres nézőtér előtt felvett darabot.
A koronavírus megint történelmet írt: még sosem történt olyan, hogy egy Broadway-előadás a bemutató előtt kerüljön a képernyőre. De mivel a New York-i színházak idén már nem nyitnak ki, a Diana hercegnő életéről készült musicalt csak jövő májusban tudják a színpadon bemutatni. Ezért a készítők úgy döntöttek, hogy egy streamingszolgáltatóra bízzák a bemutatót, amit egy üres, mármint nézők nélküli színházban vesznek majd fel. A vetítés időpontját azonban a Netflix még nem közölte.
 
A produkciós cégek eddig vonakodtak a képernyőre engedni előadásaikat, míg színpadon játsszák őket, nem beszélve a be sem mutatott show-król, attól félve, hogy a nézők a tévé után nem mennek el élőben megnézni a darabokat. A világjárvány azonban változásokat hozott, a bezárásokhoz alkalmazkodva online alternatívákat keresnek a cégek. Szakértők szerint a színházi előadás filmre vett változata felkeltheti a nézők érdeklődését. 
 
Ugyanezzel a dilemmával szembesül a filmipar, több stúdió nem a mozikban, hanem közvetlenül a streamingszolgáltatóknál mutatja be az új alkotásokat, a Disney nyári nagy dobását, a Mulant egyenesen a Disney+-ra irányította, kikerülve az észak-amerikai vetítőtermeket. 
 
2020.08.13
|


Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.