Elkezdődött Császi Ádám új filmjének a forgatása

Augusztus 10-én kezdődött a Háromezer számozott darab című film forgatása, a főszereplők között van Farkas Franciska, Pápai Rómeó és Wieland Speck német színész, filmrendező is.
A Háromezer számozott darab címmel készülő film történetében egy színházi rendező öt nehéz sorsú fiatal roma életéről készít előadást. Mikor az előadást meghívja egy neves német színházi fesztivál, a csoport tagjai kénytelenek szembenézni múltjukkal, és felvenni a küzdelmet a rasszista sztereotípiák egész tárházával. A film a társulat szürreális utazását meséli el, melyben lassan elmosódik a határ fikció, abszurd és szociografikus valóság között.  
 
Császi Ádám első mozifilmje, a Viharsarok világpremierje a berlini nemzetközi filmfesztiválon volt 2014-ben. A rendező új alkotása bátran feszegeti a kérdést, hogy lehet-e a rassz témájáról rasszizmus nélkül beszélni. Vajon szükségszerű-e a kisebbség és a többség kölcsönös gyűlölete?  
„A Háromezer számozott darab olyan fiatal romák sorsát mutatja be, akiknek az élete szabadesés volt, védőháló és választási lehetőség nélkül. Kíméletlenül arra kényszeríti a nézőt, gondolja újra saját beidegződéseit a témával kapcsolatban. Én hiszek abban, hogy aki elveszett, azt meg lehet találni. Csak keresni kell. És ha senki nem keres, akkor önmagadat kell megtalálnod” – vallja Császi Ádám.
 
A forgatókönyvírásban Lengyel Balázs (Kojot, Lajkó: Cigány az űrben) volt a rendező társa.  
A főszerepeket Farkas Franciska, Pápai Rómeó, Gerner Csaba, valamint Oláh Edmond, Varga Norbert, Pászik Cristopher, Horváth Kristóf és Wieland Speck német színész, rendező játsszák. 
 
A film 40 napig forog különleges budapesti helyszíneken, köztük a Boscolo Hotel New York Palotában, az Operettszínházban, a BME-n, a csepeli sportpályán, a Flórián téri aluljáróban, a Semmelweis Egyetemen és az ózdi Hétes-telepen. 
A tervek szerint jövő tavasszal láthatja a közönség a Mozgó Mozi forgalmazásában.  
2020.08.14
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.