Online látható Csánki Zsófia Danse Macabre című animációs filmje

Csánki Zsófia filmjét, amelyet számos nemzetközi fesztivál programjába beválogattak, augusztus közepétől online lehet megnézni a Budapesti Metropoltan Egyetem vimeo csatornáján.
Csánki Zsófia animáció mesterszakon diplomázott idén júniusban a Budapest Metropolitan Egyetemen. Danse Macabre című alapszakos diplomafilmje számtalan fesztiválon látható volt, beválogatták többek között a European Film Festival of Lille, a CortoDino Film Festival Dino De Laurentiis programjába, vetítették a The International Film school Festival of Tetouan-on is. Az Ágyálmok című munkáját pedig például a 2019-es Anilogue-on, a Primanimán vagy a Friss Húson is láthattuk.  
 
A Danse Macabre augusztus közepétől nyilvánosan is megtekinthető online formában a METU Animation vimeo csatornán.   A történet egy lepusztult, sivár szobában játszódik. A főszereplő egy haldokló ember, akit a betegsége annyira legyengített, hogy tolószékbe kényszerült. A film az elmúlás három stációját dolgozza fel: kiszolgáltatottság, küzdelem, és a szintézis: elfogadás. Mindegyik szakaszt az ember halálhoz való viszonyulása határozza meg. A Danse Macabre a kortárs tánc nyelvén beszéli el a történetet, ami a rajzanimáció által valósul meg. 
 
A film konzulense Csáki László és Muhi Klára, a zeneszerző/hangdesigner Pongor András volt.
2020.08.14
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.