Hatalmas fotókon Újpest mesterei

Déri Miklós fotóművész különleges hangulatú fotósorozatot készített el Újpest Önkormányzata felkérésére. A kerület meghatározó kismesterei kerültek fókuszba, a képeken keresztül egy teljesen új világ, Újpest öröksége mutatkozik be.
A nagyméretű (1,5x2 m) újrahasznosított ponyvákra nyomtatott portrékon megjelenik a IV. kerületi cipész, órásmester, cukrász- és kárpitosdinasztia, ostyakészítő és még sok más vállalkozó, akik hűen reprezentálják Újpest összetartó közösségét. A kerület neves, korszakokon és generációkon átívelő vállalkozásairól készült fotókkal kíván Újpest vezetősége tisztelegni az idén 180 éves városrész előtt.
 
Az INDUSTREAL professzionális kreatív tervező stúdió által megálmodott és kivitelezett fémszerkezetű térinstalláció foglalja keretbe Déri Miklós fotógráfus portrésorozatát.
 
A szabadtéri kiállításon 15 nagyméretű, egyedi képanyagot tekinthet meg a nagyközönség, amely egy hétig lesz látható (08.29. és 09.05. között) a Városháza épülete előtt (1042 Budapest, István út 14.)  
 
A portrékiállítás ünnepélyes megnyitója 2020. augusztus 29-én, 16 órakor lesz, ahol részt vesznek a fotókon szereplő kismesterek és családtagjaik, munkatársaik, valamint az alkotó és a kerület vezetése is.  
 
A szabadtéri kiállítás ingyenes!
2020.08.18
|


Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.