Hagyományos formában tervezik megrendezni februárban a Berlinalét

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivált és a filmpiacot az akkor érvényben lévő szabályok és rendeletek szerint fogják megrendezni, a legnagyobb biztonságot teremtve a résztvevők számára.
A február 11. és 21. között tartandó rendezvényen csupán az európai filmpiacot (EFM) tervezik hibrid formában megtartani.
A fesztivál szerkezetéről, a filmprogramról és a meghívott filmek számáról a következő hetekben dönt a fesztivál vezetése – olvasható a Berlinale honlapján közzétett közleményben.  
A szervezők arról már döntöttek, hogy a Nemzedék szekció két versenyprogramjában 2021-ben csak egész estés filmeket fognak bemutatni, rövidfilmeket nem. 
 
A legjobb színészi teljesítményért járó elismerést jövőre először nem nemek szerint fogják díjazni: a legjobb színész és a legjobb színésznő díjakat felváltja a legjobb főszerepért járó Ezüst-medve-díj és a legjobb mellékszereplőt jutalmazó Ezüst medve-díj. 
 
A jövőben nem fogják kiadni a fesztivál első igazgatója, Alfred Bauer nevét viselő Ezüst Medve-díjat, amelyet január végén felfüggesztettek a Bauer náci múltjára vonatkozó sajtóértesülések nyomán. A fesztivál szervezői által megbízott független szakértő jelentése Alfred Bauerról nyár végére elkészül és közzé fogják tenni. 
 
(MTI)
2020.08.25
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.