Kedvenc helyek

U2: All That You Can't Leave Behind

olvasói
10/10 (1)
(Island/Universal)

Az új U2-album visszafogott, szimpatikus anyag. A rádiókból és tévékből már ismert nyitódal, a Beautiful Day számít a lemez legpörgősebb számának, az albumra ugyanis lassú, finom tempók jellemzőek...

Linkek

U2


..., az előző lemezeket átjáró elektronikai kísérletezésből itt drasztikusan visszavettek (a producerpáros ismét Daniel Lanois és Brian Eno, mint a nyolcvanas évek közepén volt), viszont a heroikus gitárrockhoz sem tértek vissza - ez tulajdonképpen egy soullemez.
A Stuck In A Moment poroszkálós, billentyűs darab soulos énekkel, az Elevation egy fokkal tempósabb groove-os darab a kétharmadánál egy hosszú kiállással, a zongorás Walk On középtempós darab tipikus The Edge-gitárhangszínekkel (ebben a számban hangzik el a lemez címadó sora), a Kite című rocksztárreflexió is egy afféle poroszkálós szám, a hiphopos alapú In A Little While-hoz pedig Bono rekedetes hangot vesz elő. A lemez második fele a vidám akusztikus gitáros, folkos Wild Honey-val indul, a Peace On Earth lassújában kis gitárhangok pengnek a finom ének alá, a When I Look At The World egy igazi slágeres darab, gitárfüggönnyel, a refrénben elszállós pengetés, majd egy The Edge-es minmálszóló. A lemez további kulcsdala az öt és fél perces New York, programozott alapokkal, billentyűs effektekkel, lüktető basszussal, néhány sorban Lou Reedet idéző énekkel, változó dinamikával, ironikus utalgatással a középkorúság válságára, és némi szürreáliával ("sorok állnak a mentőcsónakokhoz, először a nőket és a gyerekeket"). A záró Grace ismét egy lassú, finom ambientes szám. 11 dal, kevesebb mint 50 perc, lefegyverzően szimpatikus, nagyon szerethető lemez.

8/10
Déri Zsolt
2000.11.03
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.