Kedvenc helyek

Alicia Keys: Fallin'

olvasói
(0)
(J Records/BMG)

Az utóbbi hónapok legnagyobb új női tehetsége egy húszas évei hajnalán járó New York-i félvér dalszerző-zongorista-énekesnő. Bár Alicia Keysről a szakmában már évek óta suttognak, Songs In A Minor című bemutatkozó albuma csak nyáron jelent meg Amerikában, és máris az év egyik legnagyobb sikere, köszönhetően az első kislemeznek, a Fallin'-nak (melynek klipje máris meghozta neki a legjobb új előadó díját az MTV-gálán).
Az első szó, ami eszünkbe ötlik a Fallin' hallatán, a klasszikus. Klasszikus minden ízében, a zongora, a vonósok, a vokálok - egy klasszikus szerelmes souldal, amiből egészen biztosan sztenderd lesz. Az agyonpolírozott R&B-szuperprodukciók korában egy ilyen természetes, puritán és - ismét - klasszikus dal igazi kuriózum, főleg, hogy még ilyen hatásos is tud lenni. Alicia sokoldalúságát pedig mi sem mutatja jobban, minthogy a maxira a dalból egy modern hangzású verziót, egy hiphopos remixet is készít Busta Rhymes társaságában - egy teljesen más énektémával!

A maxin a dal rádió- és albumverziója, továbbá a remix mellett a remix rapbetétek nélküli, illetve instrumentális változata, plusz a díjnyertes videoklip is helyet kapott.

10/10


www.aliciakeys.net
Déri Zsolt
2001.09.24
|


Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.