Kedvenc helyek

Bob Dylan: Love And Theft

olvasói
(0)
(Columbia/Sony)

Bob Dylan, az idén hatvanéves - és mellesleg egy filmbetétdalért járó Oscar-díjat is leakasztó és egy válogatáslemezt (The Essential Bob Dylan) is kapó - legendás amerikai dalszerző-gitáros-énekes lazán kirázott az ujjából egy új stúdióalbumot.


Bob Dylan legutóbbi művészi magára találása a Daniel Lanois csúcsproducerrel készített 1997-es Time Out Of Mind albummal jött el, mely elsősorban borongós talking bluesokat tartalmazott. Az aktuális turnézenészeivel felvett új lemez ennél sokkal könnyedebb hangulatú, kezdve rögtön a Tweedle Dee & Tweedle Dum című komolytalan rockabilly nyitó daltól. Később bluesos, blues-rockos, countrys, sőt dzsesszes-szvinges dalok váltogatják egymást, összesen 12 van belőlük 57 percben. Már nem váltják meg a világot, nincsenek az előző sorlemez szintjén sem (sem művészi értékben, sem hangzásban), de megvan a hangulatuk, és ami a legfontosabb: egy olyan szerző-előadót mutatnak, akinek ismét normális mederben folynak a dolgai, jól érzi magát a bőrében, helyén a szíve, az agya, a humora - és ez már így is sokkal több, mint amit tíz évvel ezelőtt mondhattunk volna róla.

7/10


www.bobdylan.com
Déri Zsolt
2001.10.16
|


Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.