X-Men - A kívülállók

X-Men. színes amerikai magyarul beszélő sci-fi 104 perc 2000
Génmanipulált mutánsok vad harca a nam is olyan távoli jövőben. Egy nagysikerű képregény még nagyobb sikerű feldolgozása a Közönséges bűnözők rendezőjétől. A Duna Plazában feliratos kópiával is!
Mutánsok járnak közöttünk, ezt már régóta sejtettem, nem kell ahhoz Dolly bárány, hogy gyanút fogjon az ember. Az egyik szomszédom háromszor olyan gyorsan fut, mint én, a másik meg előre bemondja a lottószámokat. Nem ért hát váratlanul a hír, hogy az élet után a mozikban is támadnak a mutánsok, és Amerikát egy nyár alatt simán lerohanták.Az X-Men - A kívülállók a közeli jövőben játszódik, amikor a génmanipuláció jóvoltából különleges képességekkel megáldott-megvert gyerekek születnek világszerte. Egyikük repülni tud, a másik szélvészt kavar egyetlen fújtatással, a harmadiknak rémületes kardfogai vannak. Az emberek félelmükben mindent megtennének, hogy megállítsák őket, pedig a mutánsok között is akadnak jóindulatú, békés teremtések. A pusztító és a segítő mutánsok külön-külön csapatba verődnek, mindegyik csapatnak megvan a maga karizmatikus vezetője. Xavier professzor arra neveli a génmanipulált gyerekeket, hogy csak jó célra használják emberfeletti képességeiket, a sötét mutánsok vezére, Magneto azonban totális hatalomátvételre és az emberi civilizáció megsemmisítésére tör.Kacifántos, izgalmas mese az X-Men, minden trükkmester ilyen kihívásról álmodik. Feszes sztori, jó és rossz harca váratlan fordulatokkal, hi-tech látvány és digitális trükk-arzenál, önmagában ennyi már elég is a sikerhez. Az X-Men megrendezésére ráadásul a Közönséges bűnözőkkel kultikus figurává avanzsált Brian Singert sikerült megnyerni, róla pedig tudjuk, hogy imádja a csavaros logikájú, ördögi meséket.

Az X-Men világszerte az idei év egyik legnagyobb sikere volt, és én nehezen tudnám elképzelni azt az ördögi erőt, ami erről a pályáról nálunk eltérítené.

gorcsev
2000.11.01
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.