Rosszfiúk

Színes magyar filmdráma, 101 perc, 2000
Két új lakója van a kisvárosi javító-nevelőnek: az eltévedt bárány és az igazgató farkas, aki félkatonai polgárőrséget szervez a bentlakókból. Akinek nem tetszik, bűnhődnie kell...
Autófeltörés, zsebelés, erőszak és drogkereskedelem. Ezeket a "szakmákat" látjuk a Rosszfiúk elején, majd egy javítóintézetet, valahol egy poros magyar kisvárosban. A fenti tevékenységeket elkövetők szállnak itt meg kényszerből, rövidebb-hosszabb időre. Kecső, az ápolt úrifiú bátyja helyet van itt: ő csak eladta az anyagot, amit bátyus adott.Mit kezd egy intézetben, ahol igen kemény az élet, és mindennemű bűnözőpalánták garázdálkodnak. A srácok megpróbálják, de hősünk visszavág, és bár igyekszik magát kivonni a balhékból, nem árulkodik, nem köp, tudja a helyét. A bandavezér spangli azonban nem nyugszik. Addig garázdálkodik, amíg a humánus igazgató helyébe új dirit neveznek ki. Katonaiskolai tanárt, aki többet akar, mint elődei. Hatalmat szeretne, de nemcsak a fiúk, hanem a város felett is. Megdolgozza (elcsábítja) a helyi médiát, a maffiától rettegő vállalkozóknak új lehetőségeket kínál, a fiúkat pedig szisztematikusan és alaposan kiképzi polgárvédő sereggé. Megy minden, mint a karikacsapás, csak ez a Kecső... A srác szerelmes lesz, és egyébként sem fűlik mindehhez a foga. Spangli beszervezése jobban megy. A fiúk erősek, magabiztosak, az igazgatót felkérik polgármesterjelöltnek, Kecső egyre szerelmesebb. Ám egy félreértett főnöki mondat (vigyázni kell azzal a fiúval) után Spangli és haverjai túllőnek minden célon...A Rosszfiúk Sas Tamás harmadik filmje. A Presszó és a Kalózok után kemény társadalombírálatot kapunk korunk közállapotairól, a rossz útra tért tizenévesekről, a lelki-testi terror deformáló hatásáról, egyszóval a "való világról". A Kalózokban megismert Bodó Viktor (Kecső), a mániákus igazgatót játszó Stohl András (legutóbb Európa Expressz) mellett a legnagyobb meglepetés a zavarodott bandavezért alakító Rajkai Zoltán játéka, no meg a film zenéjét is éneklő Ganxta Zolee rövid beugrása.
2001.01.01
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.