Zuhanás (1999)

olvasói
6/10 (2)
A rendőrnek a felesége, a politikusnőnek a férje hal meg ugyanabban a légikatasztrófában, pedig a házastársak az útról sem tudtak. A kopó nyomoz, a képviselőnő hárít, az igazság kiderül csakúgy, mint hőseink felett a közös ég.
Mi a közös az elkínzott, nyúzott, állandóan gyanakvó zsaru és az újraválasztásáért küzdő, elegáns, fitt kongresszusi képviselőnő életében? Jó sokáig semmi, aztán annál több. Lezuhan egy belföldi légijárat, és mindketten megözvegyülnek nagy hirtelen. Ám a kopónak nem elég a gyász, utánamegy a dolgoknak. Felesége ugyanis nem a saját nevén utazott. De miért. A rendőr szaglászik, a képviselőasszonynak pedig lassan már agyára megy az állandóan betoppanó férfi. Peig ő azt nem érti, férje miért Miamiba ment New York helyett. Az olvasó itt már talán kapizsgálja a holland csúfnevű nyomozóval együtt. Az ideálisnak vélt házastársak csalták főhőseinket. De érdemes-e ennek utánajárni, érdemes-e bolygatni a múltat? Fel kell-e keresni azt a szállót, ahol a másik... Most, amikor már úgyis mindegy. A Dutch becenevű zsaru szerint nem mindegy. Tudni akarja a választ: miért. A képviselőnő viszont hessegetné el magától az egészet, de a markáns rendőr csak szívja magával. Súlyos helyzet, súlyos veszteség és árulás után. A két teljesen különböző gondolkodású és lelkületű ember azonban szépen összemelegszik, és már egészen másról szól a történet. Szerelem szövődik csendben, de annál nagyobb feszültséggel. A férfi kezdeményez, de ő az, aki nem tudja feledni elhunyt nejét. A választások pedig közelegnek, az addig oly céltudatos nő pedig végzetesen elbizonytalanodik.Sidney Pollack rendező olyan sikerek után rendezte meg a Zuhanást, mint a Távol Afrikától vagy az Aranyoskám. Új filmje határhelyzetben levő, szinte cselekvéképtelenné bénult hősöket mutat be, akiknek élete gyökeresen megváltozott, és nem tudják, mitévők legyenek. A rendőrt alakító Harrison Fordot nemigen kell bemutatni, ám ezúttal nem igazi akcióhősként szerepel, hanem az igazsággal kénytelen-kelletlen szembenéző, megtört férfiként lép elénk. Partnernője, Kristin Scott Thomas (Az angol beteg, A suttogó) pedig meggyőzően alakítja a világról tudni nem akaró, elefántcsonttornyába visszahúzódó, az érzelemnyílvánítástól rettegő nőt. Külön érdekesség, hogy a rendező is feltűnik egy kis szerepben, csakúgy, mint nemrégiben Kubrick Tágra zárt szemekjében.
2001.01.01
|
Random Hearts
amerikai romantikus filmdráma, 133 perc, 1999
Rendező:

Sydney Pollack

Színész:

Harrison Ford
(Dutch Van Den Broeck)

Kristin Scott Thomas
(Kay Chandler)

Charles S. Dutton
(Alcee)

Kate Mara
(Jessica Chandler)

Bonnie Hunt
(Wendy Judd)

Dennis Haysbert
(George Beaufort)

Sydney Pollack
(Carl Broman)

Richard Jenkins
(Truman Trainor)

Susanna Thompson
(Peyton Van Den Broeck)Film premierek

Múlt karácsony

amerikai-angol romantikus vígjáték, 102 perc, 2019

Terra Willy

francia animációs film, 89 perc, 2019

Midway

amerikai-kínai háborús film, 138 perc, 2019

Kontroll nélkül

német filmdráma, 118 perc, 2019

Ella Fitzgerald: Just One of Those Things

amerikai-angol zenés dokumentumfilm, 90 perc, 2019

Álom doktor

amerikai horror, 150 perc, 2019

Szerelemre kattintva

belga-francia romantikus filmdráma, 101 perc, 2019
Játék
A bulihimnuszokat társadalmilag érzékeny, egyben kellően ironikus szövegekkel megspékelő svéd trió új albumát mutatja be.
Filmek a TV-ben
18:05
Thelma
norvég horror, 2017
18:40
Az emlékmás
amerikai-kanadai sci-fi, 2012
18:50
Haverok harca
amerikai vígjáték, 2018
18:50
Segítség, felnőttem!
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Úszó erőd
amerikai-francia akciófilm, 1992
Beyonce jazzre hangszerelve ma este! Finucci Bros és Radics Gigi kedvenc számaikat adaptálták jazzre. @gigiradics @finuccibros @budapestjazzclub #radicsgigi #beyonce #beyoncejazz #finuccibors #budapestjazzclub #budapestjazz #zeneajanlo #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.