Zuhanás (1999)

olvasói
6/10 (2)
A rendőrnek a felesége, a politikusnőnek a férje hal meg ugyanabban a légikatasztrófában, pedig a házastársak az útról sem tudtak. A kopó nyomoz, a képviselőnő hárít, az igazság kiderül csakúgy, mint hőseink felett a közös ég.
Mi a közös az elkínzott, nyúzott, állandóan gyanakvó zsaru és az újraválasztásáért küzdő, elegáns, fitt kongresszusi képviselőnő életében? Jó sokáig semmi, aztán annál több. Lezuhan egy belföldi légijárat, és mindketten megözvegyülnek nagy hirtelen. Ám a kopónak nem elég a gyász, utánamegy a dolgoknak. Felesége ugyanis nem a saját nevén utazott. De miért. A rendőr szaglászik, a képviselőasszonynak pedig lassan már agyára megy az állandóan betoppanó férfi. Peig ő azt nem érti, férje miért Miamiba ment New York helyett. Az olvasó itt már talán kapizsgálja a holland csúfnevű nyomozóval együtt. Az ideálisnak vélt házastársak csalták főhőseinket. De érdemes-e ennek utánajárni, érdemes-e bolygatni a múltat? Fel kell-e keresni azt a szállót, ahol a másik... Most, amikor már úgyis mindegy. A Dutch becenevű zsaru szerint nem mindegy. Tudni akarja a választ: miért. A képviselőnő viszont hessegetné el magától az egészet, de a markáns rendőr csak szívja magával. Súlyos helyzet, súlyos veszteség és árulás után. A két teljesen különböző gondolkodású és lelkületű ember azonban szépen összemelegszik, és már egészen másról szól a történet. Szerelem szövődik csendben, de annál nagyobb feszültséggel. A férfi kezdeményez, de ő az, aki nem tudja feledni elhunyt nejét. A választások pedig közelegnek, az addig oly céltudatos nő pedig végzetesen elbizonytalanodik.Sidney Pollack rendező olyan sikerek után rendezte meg a Zuhanást, mint a Távol Afrikától vagy az Aranyoskám. Új filmje határhelyzetben levő, szinte cselekvéképtelenné bénult hősöket mutat be, akiknek élete gyökeresen megváltozott, és nem tudják, mitévők legyenek. A rendőrt alakító Harrison Fordot nemigen kell bemutatni, ám ezúttal nem igazi akcióhősként szerepel, hanem az igazsággal kénytelen-kelletlen szembenéző, megtört férfiként lép elénk. Partnernője, Kristin Scott Thomas (Az angol beteg, A suttogó) pedig meggyőzően alakítja a világról tudni nem akaró, elefántcsonttornyába visszahúzódó, az érzelemnyílvánítástól rettegő nőt. Külön érdekesség, hogy a rendező is feltűnik egy kis szerepben, csakúgy, mint nemrégiben Kubrick Tágra zárt szemekjében.
2001.01.01
|
Random Hearts
amerikai romantikus filmdráma, 133 perc, 1999
Rendező:

Sydney Pollack

Színész:

Harrison Ford
(Dutch Van Den Broeck)

Kristin Scott Thomas
(Kay Chandler)

Charles S. Dutton
(Alcee)

Kate Mara
(Jessica Chandler)

Bonnie Hunt
(Wendy Judd)

Dennis Haysbert
(George Beaufort)

Sydney Pollack
(Carl Broman)

Richard Jenkins
(Truman Trainor)

Susanna Thompson
(Peyton Van Den Broeck)Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
21
K
22
Sze
23
Cs
24
P
25
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.