Pad a parkban

Un banco en el parque. színes feliratos spanyol vígjáték 83 perc 2001
A srác a parkban és a bárban vadászik leendő nőjére, de egyszerre bukkan fel két jelölt. Minimálfilm pörgős, vicces szövegekkel.

Linkek



Hogyan szerezzünk nőt magunknak? Kulcskérdés, melyet ki-ki saját leleményből, vagy segédkönyvek és tanácsadók útmutatása alapján próbál megoldani. Becsajozási technikák ügyében mostanáig a Venyigeszú és a plankton, illetve Eric Rohmer életműve volt az etalon, a fiatal spanyol rendező, Agustí Vila tehát nemes társaságba iratkozott be Pad a parkban című filmjével. Főhőse, Juan épp kilépett egy kapcsolatból, és jövendő párját tudományos alapossággal szeretné kiválasztani. A baráti tanácsokból azonban elege van, miként a furmányosan megszervezett párközvetítő vacsorákból is, ez utóbbiak ugyanis általában kínos feszengéssel, vagy még rosszabb: a vegetarianus étkezés nagyszerűségéről folytatott eszmecserékkel teltek. Juan végül nagy elhatározásra jut: a vakvéletlent hívja segítségül. A fatális, nagy találkozásban bízik, de azért dupla esélyt ad magának: kiválaszt egy padot a parkban, valamint egy sarokasztalt egy bárban, és ezután minden nap, kíméletlen rendszerességgel és pontossággal a délután egy részét a parkban illetve a bárban tölti. Szép csendben ül, figyel és várakozik. Lássuk be, van ebben vaalmi megejtő és romantikus. Hiszen a magányosan üldögélő fiatalembert az ábrándos lelkűek akár regényírónak is nézhetik - és csak a rosszmájú megfigyelők gondolhatják azt, hogy pusztán egy flörtre váró sráccal van dolguk.



Hősünknek mindazonáltal szerencséje van, sőt duplán is kegyes vele a sors: hosszú várakozás után pár órán belül mindkét leshelyén találkozik valakivel. A parkban a kelekótya Aliciával, a bárban pedig az antropológushallgató Anával. Juant ez a véletlen egybeesés persze olyannyira megzavarja, hogy képtelen választani a lányok között...



A Pad a parkban kedves és szerethető film, bár túlzott mélységeket ne várjunk tőle. A történet nehezen indul be, és nem éppen fergeteges, a stílus és a színészi alakítások keresetlensége mégis segít megkedvelni a szereplőket. Egyszerűség és természetesség - másfél óra könnyű moziflörttől botorság lenne többet várni.

gorcsev
2001.09.05
|


Film premierek

Jojo Nyuszi

amerikai-cseh-új-zélandi vígjáték, 108 perc, 2019

Hivatali eltávozás

amerikai horror-vígjáték, 86 perc, 2019

1917

amerikai-angol háborús film, 110 perc, 2019

Richard Jewell balladája

amerikai filmdráma, 129 perc, 2019
Játék
A Downton Abbey, ez a világméretű szenzáció ezúttal egy lenyűgöző egész estés film formájában tér vissza, melyben a közkedvelt Crawley-ékra és rettenthetetlen személyzetükre életük legfontosabb pillanata vár.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
18:10
18:25
Pókember: Hazatérés
amerikai sci-fi akciófilm, 2017
18:25
Féktelenül 2. - Teljes gőzzel
amerikai akciófilm, 1997 (ism.)
19:00
A mestergyilkos
amerikai akciófilm, 2011
19:00
Heavy túra
finn-norvég vígjáték, 2018
Ma kerül mozikba az 1917 - Sam Mendes tíz Oscarra jelölt háborús filmje: egysnittes film egy öngyilkos küldetésről #sammendes #1917 #1917movie #moziajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.