Kardhal

Swordfish. színes feliratos amerikai thriller 99 perc 2001
Hol vannak már azok az idők, amikor a világ legnagyobb vagyona kézzel fogható aranyrudak formájában rejtőzött valahol Fort Knox mélyén? Ez már a múlt: csillogó, fényes - de vége. A jelen: a színtiszta virtualitás, amikor milliárd dolláros vagyonok digitális információként keringenek valahol a cyberspace-ben. Így aztán a legügyesebb bankrablónak nem dinamitrúdra, hanem egy kényelmes székre, klaviatúrára és nagyfelbontású képernyőre van szüksége ahhoz, hogy igazán robbantson. A kézügyesség és az intelligencia persze továbbra is elengedhetetlen...

LinkekDominic Senna átláthatatlanul szövevényes sztorija az összeesküvés-elméletekről szóló krimik és a virtuális világokban játszódó thrillerek elemeit vegyíti. A Kardhal főhőse egy kiszámíthatatlan, titokzatos és zseniális üzletember (kormányzati tisztviselő? titkosügynök? bűnöző?), Gabriel (John Travolta), aki a világ legügyesebb hackerjét (Hugh Jackman) ráveszi, pontosabban kényszeríti az évszázad bankrablására: szupertitkos kormányzati pénzeket akar meglovasítani, hogy az összegből saját hazafias akcióját finanszírozza.A Kardhal a csalóka látszatok filmje, trükkös és kiszámíthatatlan. Átverések és tévedések sorozata szervezi a történetet, minden ötödik percben fordul a kocka, a Kalifornia - A halál nem jár egyedül című thrillerrel ismertté vált Dominic Senna újra hűvösen csillogó képekbe csomagolja sztoriját. Filmje - a némileg kaotikus és túlzsúfolt cselekményszövéstől eltekintve - perfekt és profi munka, de egy dolgora vigyázzunk vele: a fényes felszín mögött ne keressünk bonyolult mélyrétegeket, mert különben könnyen csapdába esünk. A tűnékeny látszatok csapdájába. Akár a hőseink.

gorcsev
2001.11.01
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.