Kedvenc helyek

Natalie Imbruglia: White Lilies Island

olvasói
(0)
(RCA/BMG)

Kylie mellett a másik ausztrál tündérke, aki otthoni tévés karrierjét Angliában popsztárságra cserélte, a Torn című feldolgozással 1997-98 fordulóján befutott Natalie Imbruglia négy év kihagyás után jelentkezik második lemezével.


Az olasz ősöket is felmutató, 1975-ös születésű Natalie Imbruglia tévés színésznőként szerzett magának hírnevet, de '95-ben otthagyta a Szomszédok című ausztrál népszerű szappanoperát, és Angliába költözött szerencsét próbálni. A Torn című dalt Phil Thornally producer révén kapta, de Left Of The Middle című bemutatkozó albumának többi felvétele saját szerzeményeken alapult, Natalie ugyanis gyermekkora óta énekel és ír dalokat, de addig még nem érezte elég érettnek magát, hogy közönség elé álljon velük. A leginkább a Cure 1983-84-es felállásából ismerős Phil Thornally, illetve a Radiohead hangmérnöke, Nigel Godrich segítségével készített első album több aktuális sikerirányzatot ötvözött, Alanis Morisette-től a dance-rockon át a triphopig, mintha Natalie még keresné igazi stílusát.

A hosszú szünet után, ismét sok társszerző-producerrel (köztük Thornallyval) készült új lemez már felnőtt, komoly előadóként szeretné mutatni, ám hiába egységesebb elődjénél (lassú tempójú pop-rock, csilingelő gitárokkal, finom programozott alapokkal, vonósokkal, a világ megértésével küszködő, válságokból való kilábalást hirdető szövegekkel), az igazság az, hogy sem a kissé hippisedő Natalie, sem a dalai nem elég egyéniek és izgalmasak ezen a porondon.

6/10
Déri Zsolt
2001.11.12
|


Játék
Spirituális utazásra hív Zságer Balázs fesztiválkedvenc zenekara, akik a „vissza a természethez” elvet vállalták fel ötödik lemezükön
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.