Vanília égbolt

Vanilla Sky. színes magyarul beszélő amerikai thriller 135 perc 2001
Davidnek mindene megvan, amit egy fiatal férfi csak kívánhat: vagyon - amit szüleitől örökölt egy könyvkiadó főrészvényeseként, siker a nőknél - hisz jóképű, rámenős és rendelkezik mindazzal a vonzerővel, amire a legtöbb ifjú hölgy bukik, ezen kívül még egy igazi, hű jóbarátra is futja neki, aki épp az ellenkezője: szegény balfácán, akinek amikor sikerül randevúra hívnia egy csinos lányt, David azonnal lecsapja a kezéről.A balsors azonban Davidet sem kíméli: épp egy ejtett barátnő autójában ül, amikor a kisírt szemű hisztérika egy váratlan mozdulattal kőfalnak hajt. David életben marad, de arca úgy összeroncsolódik, hogy a plasztikai sebészek sem segíthetnek rajta.

Kegyetlen tanmese - mondhatnánk, ám a történetet zavarba ejtő közjátékok szakítják meg: mintha mindaz, amit látunk, csak az elmezavarodott főhős elbeszélése volna... Vagy a rémálma... De még ha álom is, tele van megmagyarázhatatlan eseményekkel. És egyáltalán: ki az a mindentudóan mosolygó férfi a kávéházban?Tom Cruise producerként egy 1997-es spanyol filmet, Alejandro Amenábar nálunk videón forgalmazott Nyisd ki a szemed! című alkotását emelte át amerikai környezetbe úgy, hogy forgatókönyvírói a történet felépítésén szinte semmit sem változtattak. Penelope Cruz az eredeti után angolul is eljátszhatta a főhős szíve hölgyének szerepét, míg a rendezői feladatokat a személyes Majdnem híres után itt korrekt bérmunkát végző Cameron Crowe látta el.

Míg azok, akik látták az eredetit, elgondolkodhatnak, a szélesebb közönség megnyerésén kívül vajon volt-e más értelme is az újramegfilmesítésnek, a zseniális fordulatokkal teli felkavaró történet garancia arra, hogy a film ne csak Tom Cruise rajongóinak legyen biztos befutó.

nelson
2002.01.17
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.