13 kísértet

Thirteen Ghosts. színes feliratos amerikai horrorfilm 97 perc 2001
William Castle, az ötvenes évek egyik kultikus - bár másodvonalbeli - horroristája szinte minden filmjének vetítésén megpróbált egyenes kapcsolatba lépni közönségével: hol úgy, hogy csontvázakat szerelt a mozi mennyezetére, melyek az előadás adott pillanatában villogni kezdtek, hol úgy, hogy áramot vezetett a székekbe, mire azok a vásznon megjelenő szörny támadását szimulálva megremegtek.

LinkekNoha életében csak kevesen voltak vevők a különös lelkületű direktor efféle kísérleteire, Castle szelleme nem tűnt el, sőt a közelmúltban jobban kísért, mint valaha. A néhány éve alakult Dark Castle Entertainment elnevezésű vállalkozás a rendező filmjeinek újrafeldolgozását tűzte ki célul: a három éve az 1958-as Ház a Kísértet-hegyen című opusszal induló sorozat második állomása az 1960-ban született 13 kísértet című darab újrahangszerelése. Az új verzió producere Hollywood egyik mogulja, bizonyos Robert Zemeckis, és ezzel mindent el is mondtunk a filmről. Zemeckis az általa rendezőként szignált Temetetlen múlt című darabjában a világ elé tárta, hogy mennyire ért a horror műfajához: azoknak a nézőknek, akiknek az tetszett, a 13 kísértet sem fog csalódást okozni.Az alkotók a film meséjét illetően igyekeztek tartani magukat az eredetihez, de a díszleteket és a jelmezeket illetően sokat változtattak. Kivált a maszkok megtervezésekor tettek ki magukért: a produkcióban feltűnő tucatnyi rém közül az összeégett szerető, a félig ép, félig ronccsá zúzott arccal közlekedő kisfiú, a testében és fején szögeket viselő egykori kovácsmester és a golyó ütötte lyukaktól preparált testű sorozatgyilkos sminkje különösen jól sikerült. A 13 kísértet egyszerre igyekszik hagyományőrző és újszerű lenni, bár a kettős vállalásból inkább csak utóbbit teljesíti.

Tutajos
2002.02.28
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Cs
29
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.