Mindent Éváról

Megjelenés: 2002. március 12.

A klasszikus Hollywood kedvelőinek DVD-polcáról nem hiányozhat ez az örökérvényű darab, Bette Davis kedvelőiről nem is beszélve. Az álomgyár fénykorát idéző remek dramaturgiával és pompás színészi alakításokkal operáló filmet tizennégy kategóriában jelölték Oscar-díjra, és hat kategóriában eredményesnek is bizonyult (köztük a legjobb film, legjobb rendező, legjobb forgatókönyv Oscarjait hozta el).


A karrierje csúcsán álló színésznőnek, Margo Channingnek (Bette Davis) bemutatják egyik, szürke vidéki egérkének látszó rajongóját, Eve-et (Anne Baxter). Margót teljesen lenyűgözi a fiatal lány odadó, szenvedélyes rajongása. Befogadja házába, személyi titkárává teszi. Későn eszmél azonban rá, hogy a lány fokozatosan teljesen rátelepedett az életére, és lassacskán a magánélete és a karrierje felett is átvette az irányítást. Hamarosan kiderül, hogy Eve nagyon is kiszámított tervek alapján, saját színészi kiarrierjének beindítása érdekében férkőzött be Margo életébe. Intrikával egymás ellen fordítja a barátokat, zsarolással és trükkökkel támogatókat szerez és a sajtót is sikerül megnyernie, hogy megvalósítsa legfőbb álmát: sikeres színésznőként tündökölni.

A film - a korszak hollywoodi elbeszélésének jellegzetes techikáját alkalmazva - azon a díjkiosztó ünnepségen kezdődik, ahol Eve-et sikerének csúcsán, a legjobb színésznőnek járó díj átvételekor látjuk. Innen azután egyetlen nagy flashbackként bomlik ki előttünk a történet, az Eve környezetét alkotó személyek visszaemlékezéseinek nyomán.

A film egyik legfigyelemre méltóbb erénye Bette Davis lenyűgöző játéka. Ezen túl igen élvezetes a történet ironikus hangvétele, amivel - színházi környezetbe helyezve - a hollywoodi gépezet és sztárrendszer működéséről is véleményt mond.extrák:

A film előzetese és képgaléria a szereplőkről.


Hang: angol mono
Kép: 4:3, fekete-fehér
Felirat: magyar + 10 nyelvAll About Eve

1950 amerikai filmdráma Hossz: 133 perc Forgalmazó: InterCom Rendező: Joseph L. Mankiewicz Szereplők: Bette Davis, Anne Baxter, George Sanders, Celeste Holm, Marilyn Monroe
tereza
2002.03.27
|


Film premierek

Jojo Nyuszi

amerikai-cseh-új-zélandi vígjáték, 108 perc, 2019

Hivatali eltávozás

amerikai horror-vígjáték, 86 perc, 2019

1917

amerikai-angol háborús film, 110 perc, 2019

Richard Jewell balladája

amerikai filmdráma, 129 perc, 2019
Játék
Adam Elliot 2009-es zseniális gyurmafilmjének – melyben egy igazán különleges barátság történetével ismerkedhetünk meg – színpadi adaptációja.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Szo
25
20:00
Aquaman
amerikai fantasztikus akciófilm, 2018
20:00
Pearl Harbor - Égi háború
amerikai akciófilm, 2001
20:00
Alkonyattól pirkadatig
amerikai horrorvígjáték, 1996
20:00
Napsütötte Toszkána
amerikai-olasz romantikus vígjáték, 2003
20:00
Gloria Bell
amerikai romantikus filmdráma, 2018
Ruttkai Bori, Gryllus Vilmos, Vuk, Mágikus állatok iskolája, stb. Rengeteg családi program mára, link bióban! #gyerekprogram #januar26 #programajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.