Halálos iramban

A jóképű fiatal srác mindent elkövet, még csúcsjárgányát is elveszíti, csak hogy bekerülhessen a Los Angeles-i illegális utcai versenyzők éjszakai életébe és naftaittas szubkultúrájába. Mint kiderül, ezt nem merő menőzésből teszi, hanem mert beépített zsaru, és szeretné megtalálni a kamionokat fosztogató rablóbandát.


A Holtpont autós átirata a tavalyi nyár egyik legnagyobb meglepetéssikere volt, és érthető is, hogy miért. Keveset vállal, azt viszont a várakozáson felül teljesíti. A sztori vázánál egy Trabant karosszériája is jóval erőteljesebb, de kit érdekel, hisz a cselekmény csak ürügy a mutatós fiatal hősök, és a még mutatósabb verdák felvonultatására, valamint a valóban elképesztő autós versenyek és üldözések sorozatára. Az élő kaszkadőrmutatványok és számítógépes trükkök leleményes elegye magasra teszi a mércét a padlógázas műfajban. Nem kevesebb sikerül itt, mint a sebesség fogalmának vizuális megjelenítése. Szinte érezzük, hogy megnyúlik a tér; a benzinnel együtt átrobbanunk a motoron, és kisüvítünk a kipufogón. És ha ehhez hozzávesszük a fenomenális hangorgiát, akkor máris megkapjuk az ideális házimozi-filmet - már ha megvan hozzá a kellő cuccunk. A hab a tortán pedig a mindig megbízható Vin Diesel, akinek a szájából még a leggagyibb mondatok is dögösen szólnak. ****Extrák:
Felsorolni is sok: egy werkfilm; három videóklip; előzetes; filmográfiák; 7 kibővített jelenet; vázlatrajzok összevetése a filmmel; kaszkadőrmutatvány több szögből; penge rövidfilm a trükkökről; egy érdekes rövidfilm arról, hogy a cenzúra kedvéért miképp vágnak kevésbé véresre egy jelenetet; és a legértékesebb: a rendező értelmes, érdekes és őszinte kommentárja, melyből például kiderül, hogy miket emelt át például a Hatosfogatból, a West Side Storyból és a Roger Corman-féle The Fast and The Furiousből.
*****The Fast and the Furious
2001
amerikai akciófilm Hossz: 103 perc Forgalmazó: Warner Home Video Rendező: Rob Cohen Szereplők: Paul Walker, Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordanna Brewster, Rick Yune Kép: 16:9/2,35:1, színes Hang: angol, orosz 5.1 Felirat: magyar + 18 nyelv
Watsz Demeter
2002.04.02
|


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
Tűzparancs
amerikai akciófilm, 1996
18:30
Zorro
olasz-francia kalandfilm, 1975
18:40
A galamb
török film, 2018
18:40
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
Ma még tart a Vegetáriánus Fesztivál előadásokkal, filmekkel, egészséggel és ételekkel. #vegetáriánusfesztivál #vegetarianus #joga #vegan #egeszseg #fenntarthatosag #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.