Kikötői hírek

The Shipping News. színes feliratos amerikai filmdráma 111 perc 2001
A Hollywoodba csábított svéd rendező, Lasse Hallström a "kisvárosi, mélyen emberi történetek specialistája" tiszteletbeli címet kapta a Nagy Álomgyárban, de munkáját nem is lehet panasszal illetni. A nagy sikerű Gilbert Grape után legutóbbi munkái, az Álmok hercege és a Csokoládé is egyaránt népszerűek voltak a közönség, a kritikusok és az Oscar-díjak jelölői körében.


Legújabb filmje, a Kikötői hírek E. Annie Proulx bestselleréből készült, amely egy filmen ritkán ábrázolt helyszínen, Új-Foundlandon játszódik. Hőse egy szerencsétlen flótás, Quoyle (Kevin Spacey rutinos alakításában), akivel semmi sem történne egész életében, és a nyomdagép mellett őszülne meg, ha egy csúf napon hívatlanul be nem vágódnék a kocsijába egy züllőtt nőszemély (Cate Blanchett újabb briliáns tramplialakítása a Banditák után). Lányuk születik, akivel anyja nem törődik, csak továbbra is két végén égeti a gyertyát, ami rövidesen végig is ég. A magára maradt apa és kislánya egy váratlanul felbukkanó nagynénivel (Judi Dench) vág neki a nagy utazásnak a család ősi földjére, az Atlanti-óceáni szigetre. Quoyle a helyi lapnál a kikötői hírek rovatának szerkesztője lesz (pedig tördelőnek jelentkezett): szenzációs tudósításokat kellene írnia egy olyan kikötőről, ahol mindennap ugyanazok a kopott halászhajók futnak ki és be. A történet java e fagyos szelek járta földön kezdődik: kihívások és rivalizálás, barátságok és szerelem várnak antihősünkre, illetve szembesülés az ősök sötét titkaival.A konfliktusok a már egzotikusnak is nevezhető tájon, illetve a rangos angol-amerikai színészgárda által alakított szereplők lelkének mélyén bontakoznak ki, akik igazi, összeszokott együttesnek tűnnek e zord táj gyönyörűen fényképezett háttere előtt.
nelson
2002.04.04
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.