Showtime - Végtelen & képtelen

olvasói
(0)
A valóság a televízió aduásza, újabb és újabb oldalról közelíti, más és más formában tálalja a nézők millióinak. A lényeg csupán egy: nehogy unalmukban másik csatornára kapcsoljanak. A valóságból is lehet tévésorozatot csinálni (volt már erre példa felénk is), igazi embereket látunk, akik igazi életüket élik. Persze az ötlet így még nem elég eredeti: legyenek a szereplők rendőrök. Na, ez már izgalmasabb, bár ilyen is volt már. Akkor legyen a főszereplő két olyan rendőr, aki igazi sztár - a szakmájában és a képernyőn egyaránt.


Ez az ötlet pattan ki a Rene Russo alakította tévés szerkesztő fejéből, és nyomban hozzálát, hogy megtalálja a megfelelő alanyokat kísérletéhez. Az eredmény eleinte nem túl lelkesítő: egy feltűnési mániában szenvedő, fekete balfácán (Eddie Murphy), aki járőrözés után tévésorozatok meghallgatásaira jár, hátha felfedezik, plusz egy mogorva vén kopó (Robert De Niro), aki csak felettese parancsára vállalja, hogy szerepel a műsorban. A páros nehezen érlelődik sztárrá, ám a siker elkerülhetetlen, főleg, ha a kamera mögül T. J. Hooker (William Shatner) személyesen irányítja a felvételeket.A forgatókönyv a nem túl eredeti ötletet hallatlan szellemességgel formálja felejthetően üdítő és másfél órányi hahotára ingerlő vígjátékká. Tom Dey rendező (Új csapás) flottul vezényli a vásznon megjelenő káoszt, a fő érdem azonban a két sztáré. Robert De Niro újabban egyre több vígjátéki szerepet játszik, és noha bevett morcos allűrjeit hozza, rutinos játéka ellenállhatatlanul magával ragadó, Eddie Murphy vele egyenrangú komédiázása évek óta messze a legjobb alakítása.
nelson
2002.04.18
|
Showtime
amerikai vígjáték, 95 perc, 2002
Új sztársorozat a tévében! Igazi zsaruk igazi bevetésen! Csak kár, hogy az egyik egy idétlen balfék, a másik meg egy morcos bunkó.
Rendező:

Tom Dey

Színész:

Robert De Niro
(Mitch Preston)

Eddie Murphy
(Trey Sellars)

Rene Russo
(Chase Renzi)

William Shatner
(William Shatner)

Frankie Faison
(Winship hadnagy)

Rachael Harris
(tanár)

Mos Def
(lusta srác)

Kadeem Hardison
(Kyle)

Joy Bryant
(Lexi)

(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.