Majdnem híres

"Rocksztárok rabolták el a fiam!" * sikoltja a 15 éves William Miller anyukája, pedig a fiú önként csatlakozott a turnézó Stillwater együtteshez, hogy megcsinálja a nagy interjút a Rolling Stone magazinnak.


És lehet bármilyen kívülálló, őt is megérinti a szex, a drog, de főleg a rock'n'roll világa, nem is beszélve Penny Lane-ről, a bűbájos gruppie-ról. A cikk pedig csak nem íródik meg magától, az együttes pedig közben halad tovább az újabb állomások és a szétesés felé. Cameron Crowe saját fiatalkori élményeit dolgozza fel a jó öreg 70-es évekből. És ami nagyon ritkán működik, az itt most bevált, mert a filmet pont ez a személyesség teszi páratlan élménnyé. Ennek ellenére a Majdnem híres egy percre sem válik szentimentális emlékidézéssé, hanem igazi rock'n'roll mozi a felnőtté válás keserédes pillanataival, és nem mellékesen remek korrajz is. Ehhez azonban kellett a remek Patrick Fugit, az édes Kate Hudson, az itt nagyon szőrös Billy Crudup és Jason Lee, Frances McDormandtól pedig mindenki a falra mászik, mert ő az anyuka.
*****Extrák:
A kétlemezes különkiadás a moziváltozat mellett tartalmazza a harminc perccel hosszabb Cím nélkül - A kalózváltozatot is számos új jelenettel, több zenével és jobban kidolgozott karakterekkel, amelyet a rendező, immár híres-hírhedt édesanyja és vendégeik kommentálnak. Elolvashatjuk az Oscar-díjas forgatókönyvet, megnézhetünk egy montázst a forgatásról B-oldalak címmel, megkapjuk Crowe Rolling Stone-os cikkeinek javát és toplistáját 1973 legjobb számaival. És még nincs vége, mert csatoltak három kihagyott jelenetet, valamint egy interjút az igazi Lester Banggel, a rendező mentorával, nem beszélve az életrajzokról és filmográfiákról. Mindehhez tökéletes kép és hang * győzni is tereh. *****Almost Famous
2001
amerikai zenés film Hossz: 118/151 perc
Forgalmazó: Warner Home Video
Rendező: Cameron Crowe
Szereplők: Patrick Fugit, Kate Hudson, Billy Crudup, Frances McDormand, Jason Lee, Anna Paquin
Kép: színes, 16:9/1.85:1
Hang: angol, orosz 5.1
Felirat: magyar + 18 nyelv
Vízer
2002.04.19
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.