A panamai szabó

John Le Carré A panamai szabójában bevallottan Graham Greene Havannai emberünk című regényének ötletét fogalmazta újra: amikor egy távoli országban küszködő kisembert beszervez a titkosszolgálat, az zavarában kitalált információkkal lakatja jól a forró hírfalatokra éhes rendszert, amely háborús válságba ugrasztja a fél világot.

Kapcsolódó cikkek


A kémirodalom toposzait fonákjukra fordító sztorit John Boorman zseniális módon a film szókincsével fejlesztette tovább: filmadaptációja a kémfilmek torz tükrében született. A botcsinálta titkos ügynök szerepét James Bond jelenlegi megformálójára, Pierce Brosnanre osztotta, aki egyszerre parodizálja önmagát és ad pontos jellemrajzot egy bizonyos embertípusról. A moziban kevesen szerették A panamai szabót, pedig igazi stílusbravúr, amely thrillerként is megállja a helyét. A szabó kisfia pedig Harry Potter személyesen. ****Extrák:
Kissé dadogós, de kedves és érdekes audiokommentár John Boormannel, aki az alternatív befejezést is kommentálja (választhatóan) és egy kettős interjú a Geoffrey Rush-Pierce Brosnan macsóduóval, akik dögös és szellemes szavakkal avatják be a nézőt a hírhedten zűrös alkotói folyamat titkaiba. Előzetes, filmográfiák. ****The Taylor of Panama
2001
ír-amerikai kémfilm Hossz: 105 perc
Forgalmazó: Warner Home Video
Rendező: John Boorman
Szereplők: Pierce Brosnan, Geoffrey Rush, Jamie Lee Curtis, Catherine McCormack, Brendan Gleeson
Hang: angol 5.1
Kép: 16:9/2,35:1, színes
Felirat: magyar + 16 nyelv
Extrák felirata: holland
-NZ-
2002.06.10
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.