Anyádat is

Y tu mamá también. színes feliratos mexikói filmdráma 105 perc 2001
A cím nyers hangvétele érzékeny filmet takar. Nem tájolunk félre, ha az idén bemutatott Korcs szerelmekhez igazítjuk várakozásainkat, és erre nem csupán az egyik főszereplő, az ifjú és bitangul tehetséges Gael García Bernal visszatérése ad okot. Az Anyádat is ugyanúgy túlcsordulóan érzelmes, indulatos, felkavaró és mellbevágó, humor és életöröm azonban összehasonlíthatatlanul több van benne.

Linkek


Julio és Tenoch mexikóvárosi aranyifjak a társadalmi ranglétra különböző végeiről, ám ez köztük nem akadály, együtt buliznak, szívnak és röhögnek, amikor épp nem könnyűvérű barátnőikkel múlatják az időt. A lányok aztán a nyárra átröppenek Olaszországba, a két facér ifjúnak azonban otthon is kijut a kalandból. Összefutnak ugyanis Tenoch unokabátyjának szemrevaló, spanyol feleségével, aki kapva kap az alkalmon, hogy a fiúkkal leruccanjon a tengerpartra. A földrajzi és egyéb tévelygésekkel teli kirándulás többnaposra húzódik, és az élvezeteken túl életreszóló tanulságokkal szolgál minden résztvevő számára.

Alfonso Cuarón (aki nálunk a Szép remények modernizált adaptációja révén ismert), íróként és rendezőként is arra törekedett, hogy minél több szállal a valósághoz kösse túlfűtött kamaszálmokba illő történetét. Filmje, amely tavaly minden idők legnagyobb bevételt hozó hazai bemutatója volt Mexikóban, a szex körül forgó tinivígjátékok józan és felelős verziója: a jellemábrázolások hitelesek (a főszereplők tavaly Velencében díjazott alakításának hála még inkább), a társadalmi háttér rajza pedig különösképp érzékletes. A kamera, vagy éppen a narrátor folyton elkalandozik a cselekmény főszálától, hogy rányissa szemünket valami apró, de sokatmondó részletre, ami segít átérezni az élet súlyát. A felnőtté válás kalanddrámájához igen hatásos technika, amely minden egzotikumon túl egyetemessé és személyessé teszi a vásznon pergő eseményeket.
nelson
2002.10.03
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.